Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmienna PAPI

bobiksonek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Umieszczam ten temat tutaj, chociaż nie wiem, czy oby na pewno stawiam go w dobrym dziale. Jeżeli będę mógł prosić moderacje strony o przeniesienie w razie w, tematu do odpowiedniego działu, było by super!

Zamierzam umieścić placeholdera w hologramach (HolographicDisplays). Serwer budowany opiera się na multiversie, co tworzy kolejne problemy z prawidłowym ustawieniem papi, wedle życzenia. Powiedzmy, że chcę ustawić licznik osób do hologramu. Ale mam kilka światów związanych z trybem (spawn bedwars, areny) i teraz pytanie, bo może ktoś będzie wiedział - jak to ze sobą pogodzić, żeby licznik pokazywał mi wszystkie światy? mam jeden pomysł, ale nie wiem czy tak da rade i jak sie za to zabrac - umiescic osobne papi na jeden swiat, zeby wartosci sie sumowaly w skrypcie i zeby zrobic osobny papi skryptowe. Czy to by wyszło, miało by to prawo bytu? 

Opublikowano

Hm, zdaje mi się, że liczba światów nie ma znaczenia, Placeholder %server_online% zlicza wszystkich graczy z jednego serwera.

Jeśli chcesz mieć liczbę graczy tylko z danego świata to użyj %server_online_<world>%,

Oczywiście musisz wpisać /papi ecloud download Server, i /papi reload żeby te placeholdery działały

A gdybyś używał bungeecord to %bungee_total% zlicza ci wszystkich graczy ze wszystkich trybów, 

a %bungee_<servername>% wszystkich z danego serwera

Pomogłem ci ? Zostaw Lajka :)

To ty mi pomogłeś /aś? Przyjmij moją wdzięczność :) [i oczywiście lajka :)]

POZDRAWIAM SERDECZNIE! 

Opublikowano
11 godzin temu, Zongi napisał:

Hm, zdaje mi się, że liczba światów nie ma znaczenia, Placeholder %server_online% zlicza wszystkich graczy z jednego serwera.

Jeśli chcesz mieć liczbę graczy tylko z danego świata to użyj %server_online_<world>%,

Oczywiście musisz wpisać /papi ecloud download Server, i /papi reload żeby te placeholdery działały

A gdybyś używał bungeecord to %bungee_total% zlicza ci wszystkich graczy ze wszystkich trybów, 

a %bungee_<servername>% wszystkich z danego serwera

Owszem, %server_online_<world>% zlicza tylko osoby z danego świata. Czyli jak wpiszę np. %server_online_spawnbedwars% to będę mieć tylko z niego osoby, a mi zależy na tym, aby w jednym papi były widoczne tez osoby z aren. Kombinowałem %server_online_spawnbedwars,bwkreglesolo% ale to nie przynosi efektów. Chodzi mi o to, czy w tym jednym papi, mogę umieścić kilka nazw światów.

Jeżeli nie da się tego ustawić w taki sposób, przez oddzielanie tak jak próbuję, to może da rade jakoś spowodować, żeby skrypt się tym zajął. Żeby wprowadzić osobno %server_online_spawnbedwars% %server_online_bwkreglesolo% i żeby skrypt zsumował jakoś wartości z tych obydwu światów i żeby utworzyć z tego jedno papi, np. %skript[..{}.]% 🤔

Opublikowano

aaa, źle cię zrozumiałem,

tak, skrypt by to ogarnął, tylko będziesz potrzebował addona pozwalającego wprowadzić te placeholdery, ja do tego używam Ersatz

https://www.spigotmc.org/resources/ersatz.49433/ )

Coś takiego powinno działać, choć nie jestem pewien

Spoiler

every 3 seconds:
	set {_sumowanie::1} to placeholder "%%server_online_<świat1>%%"
	set {_sumowanie::2} to placeholder "%%server_online_<świat2>%%"
	set {_sumowanie::3} to placeholder "%%server_online_<świat3>%%"
	set {_sumowanie::4} to placeholder "%%server_online_<świat4>%%"
	set {online.razem} to {_sumowanie::1}+{_sumowanie::2}+{_sumowanie::3}+{_sumowanie::4}

W zależności od liczby światów musisz go już sam wydłużyć/skrócić

Czas aktualizacji też dobierz taki, jaki uznasz za optymalny

a potem żeby wyświetlić to na hologramie użyj placeholdera %skript_<variable name>%

no i oczywiście potrzebujesz to tego wpisać /papi ecloud download skript

PS. Może się okazać, że przy każdej linijce z wprowadzaniem placeholdera będziesz musiał dodać "parsed as number"

Pomogłem ci ? Zostaw Lajka :)

To ty mi pomogłeś /aś? Przyjmij moją wdzięczność :) [i oczywiście lajka :)]

POZDRAWIAM SERDECZNIE! 

Opublikowano

image.png
@Zongi skript znalazł problemy, to jest to co sie wyswietla po:
- edycji placeholderow bo bylo %%.........%%, a chyba tak nie powinno byc

dodawałem też przed tymi placeholderami parsed as number, ale to tez nie przynioslo poprawy w bledach, a w odczytywaniu bledow jestem słaby 

EDIT: dobra przejrzałem to czy muszą być tam te %%, okazalo sie, ze tak - poprawilem. Ale dalej ma bledy jak wyzej

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odświeżam, bo nie otrzymałem kompletnej pomocy w związku ze sumowaniem ilości osób z kilku papi, do jednego papi ze skryptu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...