-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
pavulon5mg
pavulon5mg
Mam problem z laptopem, model asus vivobook s15 s510uq. Przez prawie rok korzystałem z niego bez żadnych problemów. Przykładowo z lolu na najwyższej rozdzielczości i ustawieniach graficznych miałem stałe 100+ fps, zero ścin. Ostatnio jednak co godzinę wyskakiwało powiadomienie o aktualizacji systemu. Ciągle wybierałem później. W końcu komputer wyłączył się i sam zaczął pobierać tą aktualizację. Trwało to długo, więc wyłączyłem go. Od tego momentu każda próba włączenia kończyła się na logo asus > trwa odzyskiwanie i od nowa próbował się uruchomić. Pobrałem więc win 10 od producenta na pendrive i sformatowałem komputer usuwając wszystkie partycje i tworząc nową. Niestety zainstalowałem system na dysku c o pojemności ponad 800gb, a na dysk d przypadło poniżej 90gb. Po tym formacie komputer chodził dużo wolniej, w lolu na najniższych ustawieniach miałem kilka fps, czyli nie dało się grać. Nie wiem czy słusznie, ale pomyślałem, że to przez małą ilość miejsca na dysku d, gdzie instalowałem wszystkie programy. Zmniejszyłem dysk c do 125gb a d powiększyłem do 785gb w programie partition wizard. Po tym zabiegu wydajność komputera w lolu jest jeszcze gorsza niż po formacie(od 0 do 3 fps na najniższych). Przeglądarka chodzi normalnie, jak wcześniej. W menadżerze zadań zużycie dysku skacze nawet do 100%, procesora o 0 do około 60. Co mogło pójść nie tak? W innych grach np. metin2 też ostro klatkuje i prawie nie da się grać.
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.