Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyłączyć popychanie graczy?

RybekPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy ktoś wie jak wyłączyć popychanie się graczy moze w flagach world guard lub gamerule lub pluginem jakims albo w plukach serwera widziałem że na 1.12.2 na jednm serwerze wyłączyli jakoś to i się nie popychają.

MPCForum Baner (4).png

Opublikowano

Jeżeli używasz silnika PaperSpigot, to znajdź treść "enable-player-collisions" i ustaw jej wartość na false - plik paper.yml, główny katalog serwera.

W przypadku Spigota polecam plugin https://www.spigotmc.org/resources/no-collision-with-patch-only-spigot.26347/. Jest oczywiście sposób, w którym nie trzeba instalować pluginu, ale wątpię, że chce Ci się w to bawić.

Opublikowano

Witaj, Niestety nie udało mi się tego zrobić. Przetłumaczyłem ostrzeżenie w google ale jest coś nie wyraźne czy ktos mi to łatwiej przetłumaczy bo z gogle to wyszło takie coś.

1) OSTRZEŻENIE Zatrzymaj serwer

2) Skopiuj plik „NoCollisionPatch.jar” do folderu, w którym znajduje się Spigot

3) Użyj promt, aby wpisać to polecenie: „java -jar NoCollisionPatch.jar JAR” Zamień „JAR” na nazwę swojego słoika, na przykład: „java -jar NoCollisionPatch.jar spigot.jar”

4) Jeśli nie spamuje błąd, w folderze serwera utworzy folder o nazwie „net”, który zawiera    podfoldery z dwiema poprawionymi klasami.

5) Otwórz plik spigot.jar za pomocą WINRAR lub podobnego narzędzia i zastąp folder „net”    z nowo utworzonym folderem w głównym folderze serwera Minecraft.

6) Skopiuj plik „NoCollisionPlugin.jar” do folderu wtyczek

7) Uruchom serwer

8.) (Opcjonalnie) Usuń NoCollisionPatch.

Ktoś mi to przetłumaczy po ludzku i prościej!

MPCForum Baner (4).png

Opublikowano
16 minut temu, RybekPL napisał:

Witaj, Niestety nie udało mi się tego zrobić. Przetłumaczyłem ostrzeżenie w google ale jest coś nie wyraźne czy ktos mi to łatwiej przetłumaczy bo z gogle to wyszło takie coś.

1) OSTRZEŻENIE Zatrzymaj serwer

2) Skopiuj plik „NoCollisionPatch.jar” do folderu, w którym znajduje się Spigot

3) Użyj promt, aby wpisać to polecenie: „java -jar NoCollisionPatch.jar JAR” Zamień „JAR” na nazwę swojego słoika, na przykład: „java -jar NoCollisionPatch.jar spigot.jar”

4) Jeśli nie spamuje błąd, w folderze serwera utworzy folder o nazwie „net”, który zawiera    podfoldery z dwiema poprawionymi klasami.

5) Otwórz plik spigot.jar za pomocą WINRAR lub podobnego narzędzia i zastąp folder „net”    z nowo utworzonym folderem w głównym folderze serwera Minecraft.

6) Skopiuj plik „NoCollisionPlugin.jar” do folderu wtyczek

7) Uruchom serwer

8.) (Opcjonalnie) Usuń NoCollisionPatch.

Ktoś mi to przetłumaczy po ludzku i prościej!

Prościej się nie da XD

• Biter. zmienił(a) tytuł na Jak wyłączyć popychanie graczy?
Opublikowano

A to trzeba serwer cały skopiować i wtedy dajmy ten folder nazwany Serwer wpisac z tym nocollisionpaych?

Dobra nie pomagajcie bo ja już nie wiem jak to zrobić!

Tylko jak by się dało to jakiś filmik czy jest ale taki kompletny żeby było można to zobaczyć wszystko? Ktoś znajdzię?

MPCForum Baner (4).png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Użyj pluginu backtotheroofs (tam można włączyć/wyłączyć nocollision). Oraz inne rzeczy jak pvp nowe itp

ZAPRASZAM NA SERWER MINECRAFT

Wersja gry: 1.15.2-1.16.X - IP: MineAdventure.PL 

TRYB: Survival+Działki, SMOCZE itemy, drop waluty! Parkoury, Eventy i dużo Więcej!

ma.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...