Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuję pluginu na customowy drop z bloków, wersja 1.14.4 pod spigot

matek04040

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie - potrzebuję pluginu na customowy drop z bloków, wersja 1.14.4 pod spigot. Wszystkie pluginy, które znalazłem w internecie nie działają na tej wersji, dlatego zwracam się o pomoc właśnie tutaj. Nie chcę dropu ze stone'a, zależy mi na customowym dropie z innych bloków, np. gąbek. W OtherDrops można było to świetnie skonfigurować, więcy pytanie. Czy znajdę coś podobnego na tą wersję? Może być to skrypt, na dobrą sprawę niekoniecznie musi być to plugin. Byleby działało.

Opublikowano

Dobra, udało się elegancko ze skryptem. Mam jeszcze tylko problem z dodaniem szansy na dany item. Do tej gąbki chciałbym dodać kilka itemków, każdy z osobną szansą na drop. Ktoś pomoże? 😉

Opublikowano

Dobra, poradziłem sobie pisząc to analogicznie do znalezionych w internecie skryptów na drop ze stone'a. Został już tylko jeden "problem" do rozwiązania, więc jeśli jakiś majster jest w stanie mi pomóc, to bardzo proszę. Otóż nie za każdym razem wylatuje drop, momentami wydropi sama gąbka. Czy da radę zrobić to tak, aby za każdym razem coś dropiło?

edit

Oraz tak, żeby drop był pojedynczy, bo dropi losową ilość itemków, czasem 1, czasem więcej.

Dorzucam cały kod

https://pastebin.com/T5b7ajvf

Opublikowano
48 minut temu, matek04040 napisał:

Dobra, poradziłem sobie pisząc to analogicznie do znalezionych w internecie skryptów na drop ze stone'a. Został już tylko jeden "problem" do rozwiązania, więc jeśli jakiś majster jest w stanie mi pomóc, to bardzo proszę. Otóż nie za każdym razem wylatuje drop, momentami wydropi sama gąbka. Czy da radę zrobić to tak, aby za każdym razem coś dropiło?

edit

Oraz tak, żeby drop był pojedynczy, bo dropi losową ilość itemków, czasem 1, czasem więcej.

Dorzucam cały kod

https://pastebin.com/T5b7ajvf

Żeby ciągle coś dropiło, musisz ustawić 100%

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...