Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam pluginu na banowanie

Blox61

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Poszukuję pluginu na banowanie z funkcją wyboru trybu czyli: /tempban (gracz) (czas) (tryb) (powód)

Jeśli kolejność jest inna jak podałem, nie ma to znaczenia. Ważne żeby była możliwość wyboru trybu.
Najlepiej jeśli plugin wspiera wersję 1.14

Proszę o linki w komentarzach 😉 

• Rayzer. zmienił(a) tytuł na Szukam pluginu na banowanie
Opublikowano
2 minuty temu, sk8erace1 napisał:

Yyy, tryb?

Po co tryb?

A jak mam zbanować gracza na wszystkich trybach będąc na jednym? Jak wpiszę /ban gracz itd. na survivalu to zbanuje go na survivalu i po to jest wybór trybu żebym mógł wpisać: /ban gracz global (wszystkie tryby) powód

Opublikowano
2 minuty temu, sk8erace1 napisał:

To może po prostu połącz plugin z bazą danych?

Tylko... na jakiej zasadzie by to działało?

Opublikowano

Że serwery, które są połączone jedną bazą danych przechowują takie same wartości. Poczytaj o MySQL lub Sqlite.

Na przykład. Na dużych serwerowniach logujesz się tylko na lobby, tak? Tak. Przyjmijmy, że przechodzisz z serwera lobby na serwer minigames i tam już jesteś zalogowany, ponieważ w bazie danych figurujesz jako osoba zalogowana.

Opublikowano

Wiem na czym to polega. Chcę wiedzieć jak mam poprzez połączenie z bazą będąc na jednym trybie i banować na drugim 

Opublikowano

Patrz. Masz bazę danych, tak? Do tej bazy są podpięte Twoje serwery i plugin (na przykład) MaxBans. Jeżeli napiszesz komendę /ban sk8erace1 Flooding, to powinienem dostać bana na obu serwerach. 

Z tego co pamiętam AuthMe też musi być podpięty, żeby nie wyskoczyła wiadomość, że gracz jest offline.

Opublikowano

Nie, to nie nadal to czego oczekuję. Wychodzi na to, że nie ma takiego pluginu. Można zamknąć 😉 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...