Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Instalator systemu nie wykrywa dysku twardego w serwerze

Nygulka

Pytanie

Opublikowano

Witam. Posiadam serwer Dell PowerEdge T330 i chciałbym na nim zainstalować system Windows 2016 Server. Instalator nie pokazuje żadnego dysku twardego w komputerze po formacie. Ktoś może wie o co chodzi?

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko po co skoro wszystko wykonuje sie na  zrobionym penie albo  napędu DVD który ściąga ze stron HP .

https://www.dell.com/support/article/pl/pl/plbsd1/sln129177/jak-zainstalować-system-operacyjny-na-serwerze-dell-poweredge-wdrażanie-systemu-operacyjnego?lang=pl

To SERWER a nie jakiś komputer by sobie jak sie chce instalować system. Nic sie nie formatuje czy rusza przy dyskach jakimikolwiek innymi programami jak sie nie ma pojęcia jak je użyć. 

Bez odpowiedniego startowego obrazu ze sterownikami i innymi pierdułami nie zainstaluje normalnej instalki żadnego systemu. 

Najpierw instaluje sie oprogramowanie sprzętowe a potem  dopiero system . 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
13 minut temu, klaudia233 napisał:

Może potrzebny sterownik SATA? Można go wskazać instalatorowi.

Skąd mam wziąć ten sterownik?

Opublikowano

A po co ci windows dla systemu startującego z dysku ? 

Zresztą najlepiej to się czyta instrukcje producenta https://www.dell.com/support/article/uk/en/ukbsdt1/sln129177/how-to-install-the-operating-system-on-a-dell-poweredge-server-os-deployment?lang=en

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie masz żadnych znajomych ,którzy mogliby udostępnili ci na parę minut komputer? 😮

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano
5 godzin temu, Kaori. napisał:

Nie masz żadnych znajomych ,którzy mogliby udostępnili ci na parę minut komputer? 😮

Mam laptopa (i niedziałający serwer [tzn. działa tylko jak pisałem...]), a tego laptopa mi sie nie chce rozbrajać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...