Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikroprzycięcia na dobrym sprzęcie

kajtek3925

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie mam pewien problem. Mam frametime które mnie bardzo irytują... dzieję się tak w DayZ, kiedyś to nawet odczuwałem w Wieśku 2, a grając w Wiedźmina 3 nie miałem takich problemów (na modach). Sterowniki mam zainstalowane wszystkie najnowsze + BIOS. 

Mój sprzęt: 

Płyta Główna: MSI Z370M GAMING PRO AC
Procesor: Intel Core i7-8700
Karta Graficzna: MSI GTX 1070 Ti Gaming 8GB
RAM: 16GB DDR4-2400Mhz Crucial Ball
Zasilacz: Be quiet! Pure Power 700W 80+ Silver
Chłodzenie: Be quiet! Dark Rock 3
Obudowa: Be quiet! Dark Base 700 window
SSD: 250GB Crucial MX500
HDD: 2TB WD20EZRZ Blue

Komp od Grudnia 2018

Monitor: Monitor LG 24EA53VQ - Czy on ma jakieś znaczenie w tym wszystkim? Chodzi mi o czas reakcji? Choć wątpie w to 

Dodam też że mam podłączony Telewizor pod kartę - może to ma jakiś wpływ? 

https://megawrzuta.pl/download/47f27422c32f190d7d7cec96a150c44e.html - Link do video w którym pokazuje jak gra łapie te freezy z odpalonym afterburnerem. (DayZ)

A tu SS'y z HWmonitor:

https://imgur.com/a/0zJaFiF

Nie wiem co robić... już nie mam pomysłów co tu zdziałać.. Jak się wk*rwie to oddam ten komputer na gwarancje i niech mi sprawdzą o co tu biega.spacer.png

Opublikowano

Dobra winowajca znaleziony, pomogło zainstalowanie DayZ na dysk SSD. Przy okazji ktoś wie jak ustawić stale fps w dayz? bez vsynca

A 2 sprawa to dlaczego w CS:GO mam stuttering na community lub deathmatch nie mam nawet tych 300fpsow spada do 150 nieraz, na mixach w sumie jest okej. Gra jest na SSD. Wiem że nie jestem pierwszą osobą która ma ten problem. Jakieś porady? Ktoś to naprawił u siebie?

Opublikowano
Dnia 20.12.2019 o 01:42, kajtek3925 napisał:

Dobra winowajca znaleziony, pomogło zainstalowanie DayZ na dysk SSD. Przy okazji ktoś wie jak ustawić stale fps w dayz? bez vsynca

A 2 sprawa to dlaczego w CS:GO mam stuttering na community lub deathmatch nie mam nawet tych 300fpsow spada do 150 nieraz, na mixach w sumie jest okej. Gra jest na SSD. Wiem że nie jestem pierwszą osobą która ma ten problem. Jakieś porady? Ktoś to naprawił u siebie?

no przecież po to jest vsync xd możesz też poprzez nvidia inspector: https://steamcommunity.com/app/221100/discussions/0/1644290549111979985/

a po co Ci tyle fpsów jak ten twój monitor ma odświeżanie 75 hz?

Opublikowano

Ehh na vsyncu nie gram w gry dynamiczne bo mi nie wygodnie. Teraz chodzi mi o to jak mam naprawić w csie framedropy które czasem freezują na 1-2 sekundy. 

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...