Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie - fps w nowym laptopie

kaktus67878

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem dzisiaj ze sklepu używanego laptopa Lenovo Z51 od razu podam jego parametry i przejde do problemu :
Procesor : I5 5200U 2.20
Grafika : AMD Radeon R9 M375 4GB i Intel HD Graphics 5500
RAM : 8GB
Win 10 64bit
DYSK : 1T
Myśle ,że powinno starczyć żeby zdiagnozować mój problem , a więc tak po zakupie sciagnalem najnowsze sterowniki do karty graficznej bo gdy klikalem prawym przyciskiem na pulpit nie wyswietlala mi sie nawet opcja wejscia w ustawienia karty graficznej radoena ,to po zainstalowaniu wyskoczyła ta opcja wiec wszedlem tam troche poszperalem ale nic konkretnego tam nie znalazlem.
A głowny problem polega na tym gdy odpalam takie gry jak Lol to mam max 60-70fps ,a w cs 50-60max i pytanie brzmi czy na takim laptopie to maximum jego mozliwosci czy gdzies moze kryc sie opcja która to blokuje ?

Wiadomo nie powinienem sie spodziewać zlotych gór ale chociaż te stałe 100fps w obydwoch grach powinno moim skromnym zdaniem być :)

Z  gory dzieki i pozdrawiam

• Aive zmienił(a) tytuł na Pytanie - fps w nowym laptopie
Opublikowano

Zacznijmy od tego, że nie dałeś żadnych ustawień do gier na jakich grałeś (rozdzielczość, ustawienia graficzne itp.) jak i również konfiguracji w AMD. (Możesz pozmieniać ustawienia dla wybranej gry na np. wydajność)

Może Twoim skromnym zdaniem powinno być, ale rzeczywistość jest niestety inna. To jest dosyć słaba karta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...