Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw do 4000 zł

TakiTyp1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?   4000 zł 

Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)?   w przyszłym tygodniu mogę zamówić.

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?  brak

Do czego ma służyć komputer?  gry, programowanie , ogladanie filmów oraz programy typu CAD, matlab itd.

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?  monitor jakiś tani najlepiej 21 cali, klawiatura jakas jedna z tanszych. Klawiaturę mogę wybrać sam i zmienic w przyszlosci na lepszą.

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?  tak  windows 10.

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?  raczej nie, chyba że w przyszłości

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?  Sklep w jakim chciałbym kupić to x-kom z usługą montażu i instalacją systemu. 

Czy części mogą być używane? nie

• Aive zmienił(a) tytuł na Zestaw do 4000 zł
Opublikowano
5 godzin temu, TakiTyp1234 napisał:

Jaki posiadasz budżet na kupno?   4000 zł 

Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)?   w przyszłym tygodniu mogę zamówić.

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?  brak

Do czego ma służyć komputer?  gry, programowanie , ogladanie filmów oraz programy typu CAD, matlab itd.

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?  monitor jakiś tani najlepiej 21 cali, klawiatura jakas jedna z tanszych. Klawiaturę mogę wybrać sam i zmienic w przyszlosci na lepszą.

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?  tak  windows 10.

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?  raczej nie, chyba że w przyszłości

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?  Sklep w jakim chciałbym kupić to x-kom z usługą montażu i instalacją systemu. 

Czy części mogą być używane? nie

W jakich proporcjach będzie używany ten komputer jeśli chodzi o to co napisałeś? Głównie gry i praca przy okazji czy jakoś inaczej?

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Raczej głównie filmy/gry, a przy okazji studia/praca.  Tzn jakimś maniakiem gier nie jestem ale lubie pograć czasami bez jakichś zacinek. Jakbym potrzebował  głównie do pracy to celowałbym w dwa monitory 😛 ale to może w przyszłości 😄 Chciałbym żeby ten zestaw był dość przyszłościowy, żeby mozna było kiedys wymienić grafike i procesor i nadac mu nowe życie.. Jeśli tak się da w tym budżecie oczywiście.

Opublikowano

Moja propozycja https://www.x-kom.pl/lista/f2hh1n8p8

• SilentiumPC Supremo L2 550W 80 Plus Gold
  • AMD Ryzen 5 2600
  • ADATA 512GB M.2 PCIe NVMe XPG SX8200 Pro
  • SilentiumPC Armis AR5 TG
  • MSI B450-A PRO MAX
  • Crucial 16GB 3000MHz Ballistix Sport LT RED CL15 (2x8GB)
  • Palit GeForce GTX 1660 SUPER GamingPro 6GB GDDR6

Reszta zostaje na system i monitor. 
Microsoft Windows 10 Home PL 32/64bit BOX USB

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Mocniejsza i lepiej chłodzona sekcja zasilania - płyta zdecydowanie bardziej przystosowana do modernizacji niż B450M DS3H. Warto dołożyć 20zł do Supremo M2 550W - zawsze to większy porządek z kablami w obudowie.

Opublikowano

W AMD Ryzen 5 2600 wystarczy stokowy. Chyba że będziesz podkręcał.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...