Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z nickiem postaci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem polega na tym, że założyłem sobie pierwsze konto z loginem "michalsky394". Po założeniu konta w bazie, zalogowałem się na nie w kliencie. Po zalogowaniu chciałem stworzyć postać z tym samym nickiem co w loginie. Po wpisaniu nicku takiego samego jak login, pisze że taka nazwa już jest używana a nie jest. Czyściłem przed odpaleniem wszystkie tabelki odpowiadające za konta, gm, postacie.  Założyłem drugie konto o loginie "michalsky97". Na tym koncie chciałem stworzyć postać, która ma nick taki jak login i oczywiście się nie dało, ponieważ pisało że nick jest zajęty a wcale nie jest zajęty.

W source nic nie grzebałem, jedynie je skompilowałem i wrzuciłem do plików serwerowych. Korzystam z najnowszych plików serwerowych od Terenzo. Tak, tak. Gasiłem serwer, resetowałem usługę MySQL i po zalogowaniu do gry wpisałem "/reload p".

To jakiś błąd w source czy gdzieś po stronie serwera/klienta/binki?

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z nickiem postaci
Opublikowano
41 minut temu, 2StronaMT2PL napisał:

Napisz do mnie mam poprawke tabeli ale tu cos nie pozwala mi tego kodu przesłac... ani na priv nie idzie wtf.. gg albo cos podaj

Cześć @2StronaMT2PL😄

Moje GG: 

69518237

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...