Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z forge

LodomirTV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien problem z forgem, otóż pobrałem forge wersję rekomendowaną do mojej wersji (1.14.4). Włączam go i klikam zainstaluj, wszystko się tam robi, po chwili wyskakuje komunikat, że minecraft forge został pomyślnie zainstalowany, jednak gdy wchodzę do .minecraft i versions tam nic nie ma, tylko zwykła wersja. Minecraft mam oficjalnego ze strony mojangu.image.png

Opublikowano

Musisz odpalić Minecrfta, włączyć grę na wersji forge i po wyjściu z gry stworzy się tam folder dopiero.

supreme.gif

Opublikowano
47 minut temu, orzechovsky napisał:

Musisz odpalić Minecrfta, włączyć grę na wersji forge i po wyjściu z gry stworzy się tam folder dopiero.

Ale mi się w ogóle do wyboru nie pojawia forge

Opublikowano
2 minuty temu, LodomirTV napisał:

Ale mi się w ogóle do wyboru nie pojawia forge

Spróbuj zainstalować drugi raz. Masz oryginalnego Minecraft? (Premium)

supreme.gif

Opublikowano
1 minutę temu, orzechovsky napisał:

Spróbuj zainstalować drugi raz. Masz oryginalnego Minecraft? (Premium)

Tak, mam oryginalnego. Instalowałem 2 razy minecrafta, a forge to chyba z 10 razy instalowałem i pobierałem inne wersje .

Opublikowano

A instalowales wpierw wersje gry na ktorej chcesz miec forge ?

Czyli np jesli chcesz grac na forge 1.14, to wpierw uruchamiasz gre, bez niczego na tej wersji, wychodzisz i dopiero po tym wszystkim instalujesz forge

Opublikowano
14 godzin temu, RomekP napisał:

A instalowales wpierw wersje gry na ktorej chcesz miec forge ?

Czyli np jesli chcesz grac na forge 1.14, to wpierw uruchamiasz gre, bez niczego na tej wersji, wychodzisz i dopiero po tym wszystkim instalujesz forge

Robiłem tak, ponieważ najpierw grałem bez modów, a później próbowałem pobrać forge

Opublikowano

hmm no cóż pare może być powodów

-zła wersja javy, albo stara (aczkolwiek watpie byś nie mial zaktualizowanej)

-uszkodził ci się plik forge podczas pobierania, albo wadliwa sztuka instalatora (zdarza się nie raz)

-problem z minecraftem odpada w sumie oraz z wersja nie zainstalowana

ewentualnie mozna sprobowac jave przeinstalowac, wiecej pomyslow nie mam co moze byc powodem, bo w sumie na tych elementach bazuje forge, sam forge instaluje sie z javy, bezposrednio tworzac plik wersji, a pliki instalatora odpowiedzialne sa za prawidlowe instalowanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...