Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z klientem query - pw/poke

Cholinex86

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

od jakiegoś czasu mam u siebie na serwerze bota który obsługuje wiadomości poke (powiadamianie gdy ktoś wejdzie na kanał) oraz wiadomości powitalne.

Mamy więc tutaj wiadomości pw+poke od klienta Server Admin Query, jednak one nie działają. Próbowałem znaleźć powód i nie mogę nawet zainicjować wiadomości z programu YatQa na pw/poke/kanał.

Poszperałem w internecie i przyczyną może być 

servernotifyregister event=textprivate

servernotifyregister event=textprivate

Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu w prostych krokach? Teoretycznie klient query ma to włączone u siebie.

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z klientem query - pw/poke
Opublikowano

Najszybciej będzie jak skopiujesz rangę Server Admin Query i nadasz sobie ją na puste UID.

Napiszesz na chacie głównym i pokaże Ci się ten błąd.

Pewnie nie ma uprawnień do pisania na chacie globalnym.

Opublikowano

Bot z rangą query nie pisze na czacie globalnym nic. Inne kwestia że nie ma uprawnień do pisania botem/z botem zalogowanym do query 😕 
Przed aktualizacją ts3 jakoś to śmigało, teraz pojawiła się ta ściana z znikąd.

Co masz na myśli nadać query na puste UID?

Opublikowano

Skopiować rangę żebyś mógł nadać ją SOBIE/innej osobie.

Wtedy jak napiszesz na chacie powinien pojawić Ci się błąd

Opublikowano

No tak, pisząc do bota pojawia się coś takiego zawsze:

Próbujesz uruchomić czat z klientem ServerQuery. Prosimy pamiętać, że wiadomości tekstowe będą otrzymywane jedynie jeżeli ServerQuery został zarejestrowany dla zdarzeń prywatnych wiadomości tekstowych z „servernotifyregister event=textprivate”.

Ten klient ServerQuery nie zarejestrował się  dla zdarzeń prywatnych wiadomości tekstowych za pomocą „servernotifyregister event=textprivate”. Wiadomość tekstowa nie została otrzymana.

Nie można zaś wysyłać wiadomości do Query, ale jak umożliwić aby Query mógł wysyłać wiadomości? Od kiedy to jest blokowane? c

@lulek123321

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...