Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS na dobrym PC

sh0keN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam mały problem, wcześniej na shaderach medium sildurusa miałem ok 100 fpsów, ale ostatnio chciałem zrobić żeby mieć optifine z forgem i troche tego poinstanowałem. Ale koniec końców się udalo. I teraz tak, nie wiem czemu ale mam po 30/40 fpsów i nie wiem czemu ustawienia takie same jakie były. Nie wiem czy to może nie wina tych optifinów oraz forgeów które na premium instanowałem czy co.

Mój pc:

Procek : G4560 

Karta: GTX 1050 TI

Opublikowano

Prawdopodobnie jest problem z modami jeżeli instalowałeś jakieś ja mam tak samo normalnie 100/120 fps na shaderach ale jak poinstalujesz złe mody (chujowo zoptymalizowane) no to tak się dzieje :v trzeba popytać ludzi jakie mody są spoko zoptymalizowane 

ew. spróbuj odpalić mc za pomocą game boostera :V

Licznik Postów: 20|40|60|80|100|150|200|250|300|350|400|450|500+

• Aive zmienił(a) tytuł na Mało fps na dobrym PC
Opublikowano

Jeśli masz 1 dysk i instalujesz rzeczy na ten, na którym masz system i go "zapełnisz" to możesz mieć lagi bo system nie będzie aż tak wydajny.

supreme.gif

Opublikowano

Nie wiem, ale chyba się naprawiło. Przeinstalowałem mc i no chodze na single na extreme gdzie jest wioska itp.. po 115 fpsów. Więc chyba się naprawiło ale jeszcze jutro zobaczę na serwerze  chyba że to wina serwera ? Albo screen shotów ? Bo miałem ok 500 XD i pousuwałem wszystkie

Opublikowano
16 minut temu, orzechovsky napisał:

Możliwe, bo screenshoty zajmują trochę miejsca, szczególnie w takiej ilości.

Nom, chyba troche pomogło ale nadal nie wiem mam seed serwera wchodze na to samo miejsce patrze na serwerze po 40 na single po 120 ???

• Rayzer. zmienił(a) tytuł na Mało FPS na dobrym PC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...