Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Skrypt] Komenda /pieniadze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Dzisiaj chciałbym wam zaprezentować mój Autorski skrypt na dodawanie pieniędzy.

1. Wymagania.

• Essentials

• Skript (Plugin)

2. Obsługa skryptu

• /pieniadze <nick> <ilość> - Tą komendą przekażemy graczowi pieniądze (NIE ZE SWOJEGO KONTA). Wywołuje ona komendę /eco give <nick> <amount>. Jest to w skrócie uproszczenie komendy /eco.

• /zabierzpieniadze <nick> <ilość>- Tą komendą zabierzemy graczowi pieniądze (NIE NA SWOJE KONTO). Wywołuje ona komendę /eco take <nick> <amount>. Tak samo jak z poprzednią komendą, jest to jej uproszczenie.

3. Permisje do nadania

Permisje można edytować i polecałbym je nadawać tylko osobom poufnym.

• endereasy.dajsiano - Pozwolenie na komendę /pieniadze

• endereasy.zabierzsiano - Pozwolenie na komendę /zabierzpieniadze

Cytat

command /pieniadze [<text>] [<text>]:
    permission: "endereasy.dajsiano"
    permission message: "&8» &cNie masz permisji &8(&6endereasy.dajsiano&8)&c!
    trigger:
        if arg 1 is not set:
            send "&8» &cPoprawne uzycie: &6/pieniadze <nick> <ilosc>"
            stop
        if arg 2 is not set:
            send "&8» &cPoprawne uzycie: &6/pieniadze <nick> <ilosc>"
            stop
        if arg 2 is set:
            execute console command "eco give %arg 1% %arg 2%"
            send "&8» &aPomyslnie dodales pieniadze!"
            stop
#
#
#
#
#
#
#
command /zabierzpieniadze [<text>] [<text>]:
    permission: "endereasy.zabierzsiano"
    permission message: "&8» &cNie masz permisji &8(&6endereasy.zabierzsiano&8)&c!
    trigger:
        if arg 1 is not set:
            send "&8» &cPoprawne uzycie: &6/zabierzpieniadze <nick> <ilosc>"
            stop
        if arg 2 is not set:
            send "&8» &cPoprawne uzycie: &6/zabierzpieniadze <nick> <ilosc>"
            stop
        if arg 2 is set:
            execute console command "eco take %arg 1% %arg 2%"
            send "&8» &aPomyslnie zabrales pieniadze!"
            stop
#
#
#
#
#
on command "/eco":
    cancel event
    send "&8» &cUzyj &6/pieniadze <nick> <ilosc> &club &6/zabierzpieniadze <nick> <ilosc>"

#------------------------------------------------------------------------------------------------ SKRYPT BY ORZECHOVSKY ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------#
#------------------------------------------------------------------------------------------------ KOPIOWANIE ZA ZGODĄ! -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------#

supreme.gif

Opublikowano
3 godziny temu, Ekrahb napisał:

Może i to jest Twoje, ale jest bez sensu.

Nawet nie ma komendy na przekazanie komuś dowolnej kwoty ze swojego konta.

W sumie mogę ją dodać

supreme.gif

Opublikowano
Przed chwilą, sk8erace1 napisał:

Po co pisać skrypt skoro to samo daje plugin Essentials, który i tak jest wymagany, żeby skrypt działał?

Można powiedzieć, że jest to tak jakby spolszczenie tej komendy. Nie oszukujmy sie ale komenda /eco jest łatwa do zapomnienia bo nie brzmi ona jakby miała dawać pieniądze.

supreme.gif

Opublikowano
15 minut temu, orzechovsky napisał:

Można powiedzieć, że jest to tak jakby spolszczenie tej komendy. Nie oszukujmy sie ale komenda /eco jest łatwa do zapomnienia bo nie brzmi ona jakby miała dawać pieniądze.

Eco jest od słowa economy, a to oznacza ekonomię, a każdy już chyba wie, co to jest ekonomia.

Opublikowano
5 minut temu, Ekrahb napisał:

Eco jest od słowa economy, a to oznacza ekonomię, a każdy już chyba wie, co to jest ekonomia.

Nie chce sie tutaj kłócić, Ale dzieci (11 lat) mogą nie wiedzieć. Pamiętaj że nie każdy jest mądry i to jest dla nich ułatwienie.

supreme.gif

Opublikowano
4 minuty temu, orzechovsky napisał:

Nie chce sie tutaj kłócić, Ale dzieci (11 lat) mogą nie wiedzieć. Pamiętaj że nie każdy jest mądry i to jest dla nich ułatwienie.

Dlatego robisz w skripcie jako małoletni właściciel serwera komendę pomoc, która ukazuje wszystkie możliwe do użycia komendy przez gracza.

Ewentualnie robisz, jak dzisiaj nastolatkowie gui, pokazujące to samo, przez jakiś tam plugin, którego nazwy już nie pamiętam, ale jest coś takiego na większości serwerów.

Opublikowano
1 minutę temu, Ekrahb napisał:

Dlatego robisz w skripcie jako małoletni właściciel serwera komendę pomoc, która ukazuje wszystkie możliwe do użycia komendy przez gracza.

Ewentualnie robisz, jak dzisiaj nastolatkowie gui, pokazujące to samo, przez jakiś tam plugin, którego nazwy już nie pamiętam, ale jest coś takiego na większości serwerów.

Ta komenda nie nadaje sie pod /pomoc bo to jest dla graczy, a co tej komendy dostęp mają tylko administratorzy.

supreme.gif

Opublikowano
Przed chwilą, orzechovsky napisał:

Ta komenda nie nadaje sie pod /pomoc bo to jest dla graczy, a co tej komendy dostęp mają tylko administratorzy.

A jedenastoletnie dzieci nie powinny się w ogóle bawić w prowadzenie serwera i administrowanie serwera minecraft. Takie serwery nazywają się izihace, jak Twój.

Opublikowano
2 minuty temu, Ekrahb napisał:

A jedenastoletnie dzieci nie powinny się w ogóle bawić w prowadzenie serwera i administrowanie serwera minecraft. Takie serwery nazywają się izihace, jak Twój.

Rozumiem. Oceniasz mój serwer po tym że jest EasyHC... Pozostawię Twoje zachowanie bez komentarza.

supreme.gif

Opublikowano
46 minut temu, orzechovsky napisał:

Rozumiem. Oceniasz mój serwer po tym że jest EasyHC... Pozostawię Twoje zachowanie bez komentarza.

Pisząc, że nie zostawiasz komentarza, zostawiłeś komentarz.

Nie oceniam Twojego serwera, tylko Ciebie, a raczej Twoje dziecinne podejście do sytuacji. Piszesz o jedenastoletnich dzieciach, którzy nie znają komend, a sam nie świecisz przykładem pod względem pisania w naszym języku polskim, bo w tymże języku nie piszę się nowego zdania po przecinku, a raczej nie piszę się słowa po przecinku z dużej litery. Patrząc na Twoją interpretację mojego poprzedniego posta, potrafię stwierdzić, że nie umiesz w pełni czytać ze zrozumieniem, a także jesteś w wieku bardzo młodym, 11-13 lat.

@edit Co do izihace, to tego typu serwery były tworzone przez właśnie osoby poniżej 14 roku życia - oczywiście mowa o większości serwerów, także zakładam, że jesteś małolatem, a piszesz, że to właśnie małolaci mają problem z nieznajomością komend.

Opublikowano
1 minutę temu, Ekrahb napisał:

Pisząc, że nie zostawiasz komentarza, zostawiłeś komentarz.

Nie oceniam Twojego serwera, tylko Ciebie, a raczej Twoje dziecinne podejście do sytuacji. Piszesz o jedenastoletnich dzieciach, którzy nie znają komend, a sam nie świecisz przykładem pod względem pisania w naszym języku polskim, bo w tymże języku nie piszę się nowego zdania po przecinku, a raczej nie piszę się słowa po przecinku z dużej litery. Patrząc na Twoją interpretację mojego poprzedniego posta, potrafię stwierdzić, że nie umiesz w pełni czytać ze zrozumieniem, a także jesteś w wieku bardzo młodym, 11-13 lat.

14* lat.  Może przez przypadek gdzieś dałem dużą literę a ty masz pretensje. Nie oceniaj mnie po tym jak piszę, bo nie znasz mnie osobiście. 

supreme.gif

Opublikowano
Przed chwilą, orzechovsky napisał:

14* lat.  Może przez przypadek gdzieś dałem dużą literę a ty masz pretensje. Nie oceniaj mnie po tym jak piszę, bo nie znasz mnie osobiście. 

Nie, ale serwer izihace wiele wyjaśnia. Szczególnie, kiedy dodatkowo wystawiasz skrypt na forum, który nie jest w ogóle przydatny. Może i się napracowałeś, ale komu to potrzebne? Może Tobie, bo na pewno nikomu więcej.

Opublikowano
43 minuty temu, Ekrahb napisał:

Nie, ale serwer izihace wiele wyjaśnia. Szczególnie, kiedy dodatkowo wystawiasz skrypt na forum, który nie jest w ogóle przydatny. Może i się napracowałeś, ale komu to potrzebne? Może Tobie, bo na pewno nikomu więcej.

Mów za Siebie kolego. Udostępniam go, bo MOŻE ktoś skorzysta i może komuś się przydać...

supreme.gif

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...