Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Piszczące cewki

Kamcio9991

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy to normalne że w RTX 2060 Super Gaming X 8GB piszczą cewki przy 300-400 fps ? tak do 120FPS jest cisza powyżej już je słychać, i nie wiem czy to szkodliwe czy nie, bo jak tak to gwarancja (Karta ma 2 dni)

Kamcio9991 - On Minecraft 

Opublikowano

Częsty przypadek przy kartach RTX od tego producenta. Piszczące cewki nie wpływają na działanie karty, ale jest to irytujące - gwarancja tego typu rzeczy nie obejmuje, ale zawsze możesz w ramach rękojmi (tak rękojmi nie gwarancji) coś podziałać z sklepem. Uprzedzam, że serwis MSI w tym kraju jest patologią.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W kartach graficznych piszczenie cewek to bardzo częste zjawisko, pojawia się to po prostu przy dużym obciążeniu lub nieprawidłowym przymocowaniem cewki lub dławika do płyty (uszkodzenia mechaniczne?). Można to niwelować rezystorem (będziesz miał do odprowadzenia więcej ciepła), lub zapewnić niższą częstotliwość dla cewki przez układ pokroju NE555. Jeżeli jesteś zwykłym Kowalskim to nie rób nic z kartą graficzną, jeżeli ci to przeszkadza to po prostu zniż maksymalne klatki do 60/120FPS.

Jestem programistą, zaufaj mi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...