Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmienić wersję moda?

RomekP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie do trochę bardziej obeznanych, a mianowicie co trzeba zrobić  by MCHeli który ma najnowszą wersje na 1.7.10 mógłbym uruchomić na 1.12.2 . 

Zależy mi trochę na tym modzie, bo jest jednym z moich ulubionych i kombinuje jak to zrobić albo znaleźć coś w podobie, sam flan's mod nic ciekawego nie oferuje na dana wersję.

Opublikowano

Nie wiem, jak to jest z modami, ale raczej podobnie jak z pluginami (współpracuje z serwerem na modach, więc trochę mogę się wypowiedzieć, tyle ile wiem), pluginy można przepisać z wersji na wersje - wystarczy znać Jave. Sądzę, że z modami jest tak samo, więc jeżeli nie możesz znaleźć danego moda na nowszą wersję, to jeżeli znasz Jave, to możesz przepisać go pod nowszą wersję i zacząć naprawiać błędy, które pewnie będą.

Opublikowano

Trochę już czasu minęło od momentu jak pisałem pluginy, a z modami nie robiłem, a już w szczególności przerabianie już stworzonych. Bawiłem się w programie Eclipse, autor MCheli niby zapewniał, że to nie jest niby ciężkie do napisania, ale z drugiej strony niby nie ma czasu na to i kontynuować modu nie będzie.

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Jak zmienić wersję moda?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...