Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wejściem na serwer TS3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam teamspeak na vps jak i stronę www, od wczorajszej połowy dnia większość użytkowników lecz nie wszyscy,

nie są w stanie wejść na serwer. Serwer działa, jest na nim z 10/20 osób ale na codzień było 50/70 i dostaje wiadomości, że przy wejściu na serwer

wyskakuje im błąd z połączeniem, tak samo w przypadku próby wejścia na stronę wyskakuje ,,Ta witryna jest nieosiągalna''. Dodam że aktualizują oni 
Teamspeak do najnowszej wersji, a błąd dalej jest taki sam. Restartowałem i reinstalowałem maszynę, pisałem do supportu hostingowego to napisali, że

to wina ich routera. No ale zaraz? Mam stracić tyle użytkowników bo to wina ich routera, a inne serwery im działają???

Proszę o pomoc! Jeżeli zmiana maszyny miałaby pomóc to jestem w stanie to zrobić. 

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z wejściem na serwer TS3
Opublikowano
12 godzin temu, Marcell. napisał:

Sprawdziłeś czy masz dobrze ustawioną strefę czasową?

Na serwerze? Bo jeżeli chodzi o klientów ktorzy nie mogą wejść to mieli dobrze. Dodam że przeszedłem na inną maszynę i już wszystko działa 🙂 

Opublikowano

No to masz odpowiedź.

Hosting Twojego serwera musiał załączyć Blackholing i pewnie użytkownicy (np. osoby z PLAY) nie mogli się połączyć.

Dzieje się tak najczęściej w przypadku atak DoS/DDoS na serwer, wtedy usługodawca może taką akcję zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...