Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebna porada w kwestii dziewczyny

Kamil19993

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko! Nie sądziłem, że kiedykolwiek przyjdzie mi pisać taki teskt ale cóż... Nie jest to żadne prowo, chciałbym jedynie poznać waszą opinie na całą zaistniałą sytuacje.Sam sobie z nią kompletnie nie mogę poradzić, bije się codziennie z myślami,snami itd... Sprawa wygląda następująco: całe liceum chodziłem do klasy z jedną piękną dziewczyną o imieniu Julia.Mieliśmy jedynie koleżeński kontakt ale był on raczej znikomy.Później byłem w związu ale wciąż ją mimo wszystko miałem w głowie mimo, że spotykałem się z kimś innym. Przez ten licealny okres miałem trochę problemów osobistych min. samobójstwo najlepszego przyjaciela.Po maturze zerwała ze mną dziewczyna byłem w totalnej depresji, otoczony narkotykami alkoholem i złym towarzystwem.Postanowiłem odezwać się do Julii i zaprosiłem ją do siebie do domu. To był szok bo obiek moich westchnień z którym nigdy praktycznie nie rozmawiałem nagle znajduje się w nocy w moim domu. Było bardzo miło niestety zepsułem to ponieważ po paru dniach wyznałem jej miłość której nie odwzajemniła. Nie dziwię się ponieważ ja jej tak naprawdę nie znałem ani ona mnie, to były jedynie moje wyobrażenia o niej co nie zmienia faktu, że czułem się przy niej wspaniale. Kontakt się urwał na miesiąc. Teraz od 2 miesięcy odkąd ona sama wznowiła ten kontakt bardzo dużo czasu spędzamy razem, spacerujemy, rozmawiamy i jest wspaniale.Im lepiej ją poznaje tym bardziej czuję, że nie potrafię bez niej funkcjonować. Bez jej głosu i jej uśmiechu wszystko jest smutne i szare. Boje się ponieważ raz już mnie odrzuciła i być może traktuje to jako zwykłą przyjaźń ale nie potrafię z niej rezygnować.Nie umiem i nie chcę zagłuszać swoich uczuć ale nie chcę też niszczyć kontaktu. Co mógłbym zrobić żeby jednak poczuła to samo co ja? Może i są ku temu przesłanki bo nie wygląda to na typowo "koleżeńską" znajomość ale mimo wszystko bardzo się boje i nie wiem co robić. Pozdrówki

• Aive zmienił(a) tytuł na Potrzebna porada w kwestii dziewczyny
Opublikowano

Myślę, że skoro sama wznowiła kontakt i spędzacie razem dużo czasu to coś do Ciebie czuje. Musi Cię lepiej poznać, i stworzyć z Tobą jakieś wspomnienia, które będzie miło wspominać. Zapraszaj ją na wycieczki, kino, spacery i małymi kroczkami może zdobędziesz jej serce o ile już tego nie zrobiłeś. Tylko nie wyskakuj znowu z miłością po tak krótkim czasie bo się wystraszy. Musisz dostrzegać sygnały, które Ci daje i najważniejsze żebyś prawidłowo je zrozumiał. Jeżeli będzie się do Ciebie zbliżać np. przytulanki, trzymanie za ręce, całusy, rozmowy o własnych uczuciach to znak, że coś do Ciebie czuje.

W najgorszym wypadku zostaniesz jej "przyjacielem". Jeżeli nie będzie dawać Ci dupy to ją olej i zapomnij o niej bo za każdym razem gdy ją zobaczysz będziesz robił sobie złudną nadzieję, że w końcu się uda i po każdym spotkaniu będziesz czuł smutek, który doprowadzi Cię do wyniszczenia psychicznego i depresji. Owszem, po kilku latach może zrozumie, że jesteś tym jedynym, który zawsze przy niej był ale czy warto tracić tyle czasu dla kogoś kto Cię nie kocha? Wyobraź sobie, że byłbyś z nią w takiej relacji przez 2 lata i w międzyczasie znajduje sobie jakiegoś chada, który będzie ją bzykał. Co wtedy zrobisz? Będziesz płakał w poduszkę i pogrążał się w narkotykach bo ktoś olał Twoje zaloty i czas, który poświęciłeś dla drugiej osoby?

Opublikowano

Jeżeli chcesz, żeby była Twoją dziewczyną to musisz jej powiedzieć tak: "Słuchaj i tak prędzej czy później będziesz mi ssała ch*ja, więc może od razu przejdziemy do rzeczy...  jeżeli to ma działać między nami to musisz się starać tak samo jak ja, bo w końcu i tak ci strzele minete więc ty mi musisz strzelić loda". 100% ruchanko rate

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ewidentnie liczy na coś więcej,

Jak będziesz z nią sam na sam, spróbuj dotknąć ja za nogę itd, spójrz na jej kroczę i jak coś tam dygnie/podniesię się to znaczy, że możesz próbować.

1357577137-U262310.png

Specjalista
Opublikowano

Jak będziesz ją  tak idealizować to nic z tego nie będzie.

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...