Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ograniczenie mapy serwera

lukasz7689

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam na serwerze w światy (Spawn i mapa dla graczy) obydwie są na normalnym generatorze... Ustawiłem world border na mapie spawnu z myślą o tym, że nie będą generować się chunki poza spawnem, niestety tak nie ma a mapa, tylko nie potrzebnie zjada zasoby. Czy ktoś ma jakiś pomysł na wyłączenie reszty świata poza spawnem? Używam multiverse-core.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus a nisi molestie, ultricies justo id, pharetra sem. Aliquam tempus hendrerit lorem non maximus. Duis rutrum quam id ipsum pellentesque blandit. Praesent quis massa arcu. Praesent cursus accumsan orci, venenatis facilisis orci accumsan quis.

Opublikowano

Jest tak właśnie ustawione, ale fenomen w tym, że się generują jest ich ponad 700.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus a nisi molestie, ultricies justo id, pharetra sem. Aliquam tempus hendrerit lorem non maximus. Duis rutrum quam id ipsum pellentesque blandit. Praesent quis massa arcu. Praesent cursus accumsan orci, venenatis facilisis orci accumsan quis.

Opublikowano

Spróbuj zapisać spawn jako schematic i wrzucić go do folderu WorldEdit schematics. Stwórz nowy świat z pomocą CleanroomGenerator. Załaduj schematica i go wklej po czym ustaw border.

Opublikowano
15 godzin temu, PopePL napisał:

Spróbuj zapisać spawn jako schematic i wrzucić go do folderu WorldEdit schematics. Stwórz nowy świat z pomocą CleanroomGenerator. Załaduj schematica i go wklej po czym ustaw border.

Odpada na spawnie jest tyle flag wg i we że...

14 godzin temu, RybekPL napisał:

Zrób nowy świat i jak wejdziesz odrazu ustaw border potem nie wychodź za border i gotowe.

Tak właśnie zrobiłem

17 godzin temu, sk8erace1 napisał:

A nikt ich wcześniej nie załadował?

Nie

Opublikowano

Ja nie widzę innego sposobu. Możesz szukać dalej i możesz nic nie znaleźć, czasami lepiej jest coś zrobić od nowa. Przekonałem się o tym na własnej skórze. Ale jak chcesz, choć wydaje mi się, że flagi ustawia się maksymalnie 10 minut :0.

Opublikowano

Jak ustawiasz ok 60 flag to tak nie bardzo :/

Dzięki za pomoc!

Temat do zamknięcia

Opublikowano
20 minut temu, lukasz7689 napisał:

Jak ustawiasz ok 60 flag to tak nie bardzo 😕

Dzięki za pomoc!

Temat do zamknięcia

Na jakiej wersji jest serwer?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...