Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie własnego serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na forum jestem nowy gdyż mam kilka pytań odnośnie serwera Minecraft w hostingu TitanAXE.

Jak wygląda obsługa serwera oraz wgrywanie pluginów?

Jak trudne jest organizowanie serwera i czy osoba która nigdy nie miała z tym do czynienia ale posiada umiejętności programistyczne oraz kodowanie da radę postawić sensowny serwer z małą ilością modów?

Czy jest na forum ktoś kto chętnie poświęcił by trochę czasu na pomoc oraz rozmowę w tym temacie i ewentualnie w pomocy zbudowania takiego serwera?

Proszę o konkretne odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jeżeli w ogóle nie grałeś w minecrafta lub na trybie multiplayer, to na pewno nie będziesz umiał stworzyć dobrego serwera. Co do kodowania, to jeżeli znasz Jave, to myślę, że powinieneś dać radę.

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Tworzenie własnego serwera
Opublikowano

wszystko się da, każdy kiedyś zaczynał. Najlepiej kup sobie jakiś tani serwer na hostingu i pobwa się ftp, wgraj jakiś plugin, spróbuj go skonfigurować

Opublikowano

@VeSteQ

Po co marnować pieniądze na testy? Można postawić serwer na localhost - za darmo.

@ChopperMCR

Musisz sobie zadać pytanie, jaki serwer chcesz zrobić, czy będziesz miał fundusze i czas na niego, oraz czy będziesz miał kogoś, kto może Ci pomóc (Administracja). Kolejne pytanie to takie, czy trafisz w aktualne potrzeby graczy, a z tym moim zdaniem trudno. Musisz mniej więcej wyobrazić sobie jakie parametry będzie miała Twoja maszyna - tak mówię tu o dedyku bądź VPS, bo tylko one nadają się na bardziej profesjonalne serwery (moim zdaniem oczywiście). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...