Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wyrzuceniem z serwera podczas dołączania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Kolega ostatnio założył serwer Minecraft Realms i sobie graliśmy tak z godzinę. Po tym czasie zaczęło mnie wyrzucać z serwera po ~10 sekundach od dołączenia z komunikatem:

Cytat

"Internal Exception: java.IOException: Istniejące połączenie zostało gwałtowanie zamknięte przez zdalnego hosta."

i tak ciągle. Dodam też, że gdy dołączę to moja postać najczęściej wisi w otchłani i się nie można poruszyć lub napisać wiadomości na czacie.

Granie na internecie z telefonu - problem nie występuje. Co dziwne, na laptopie połączonym z tą samą siecią (przez Wi-Fi), o dziwo, problemu nie ma!

Ja natomiast jestem połączony z internetem poprzez kabel.

Co mam zrobić? Wyłączałem zaporę sieciową, reinstall gry, reinstall javy (updatem i na nowo zainstalowana).

Proszę o pomoc.

Desktop Screenshot 2019.11.12 - 18.52.55.36 (3).png

Opublikowano

Ogólnie to jest problem z twoim internetem a mianowicie łączność twoja z serwerem realms.

Trudno będzie ustalić co jest przyczyna tego problemu.

Możliwości:

Reinstalacja Javy

Odnowienie adresu Ip 

Wyłączenie programu typu Hamachi

Format kompa 😛

Albo nie pieprz się i  napisz do supportu jak masz oryginalnego MC oni raczej będą mieli rozwiązanie. 

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Problem z wyrzuceniem z serwera podczas dołączania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...