Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukiwana bardzo stara gra strategiczna

PanTobi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej... kiedyś PONAD 15 lat temu grałem w pewną grę... 

Wtedy bardzo mi się podobała i chciałbym "ukraść" ją z internetu lub kupić jeśli w ogóle jest w sprzedaży jeszcze...

Tylko problem jest taki że wtedy miałem około 8/9 lat więc niestety ale tamtych czasów nie pamiętam...

Opisać mogę Gameplay bo to doskonale pamiętam i jak na tamte czasy to fenomenalne menu ^_^

Najpierw opowiem o Menu gry bo to będzie łatwo rozpoznać... tak myślę...

Gra zaczynała w menu gdzie byliśmy tak jakby "człowiekiem" który idzie przez pola, kończy iść po wejściu do zamku

innymi słowy była to taka symulacja jak ktoś idzie i kończy w zamku... kiedyś pamiętam że nudziłem się to czekałem i chciałem wiedzieć gdzie on dojdzie

Pamiętam że zatrzymywał się W ZAMKU a w nim była studnia a kamera zatrzymywała się na schodach na górę...

A teraz gameplay, gra polegała na budowie wioski i walczeniu z komputerami, na tamte czasy AI było całkiem imponujące...

a przynajmniej tak mi się wydaje... komputer budował fajne i duże wioski można było budować mury itp. ale wszystko zesnapowane do grida

Do walki mieliśmy konnych katapulty wojowników i wiele więcej ale o dziwo nie pamiętam nic o łucznikach...

chyba byli nawet magowie... cała gra była w dość ubogiej szacie graficznej... ale za to w 3D :)...

Jeśli ktoś zna gry podobne do tej opisanej a szczególnie do opisanego Main Menu to proszę o nazwę ^_^

chętnie bym pograł w to ponownie lecz nazwy nie znam :(... a w necie niczego nie mogę znaleźć...

na frazę: "Old Strategy Games" wyświetla mi Settlersy Anno ( które jest zresztą epickie ) Spellforce ( też super gra ) lub np. Alien Nations ( dobra ale nie warta do powrotu gra moim zdaniem - z drugiej strony w Spellforce na Multiplayer chętnie pogram :D !... )

• Aive zmienił(a) tytuł na Poszukiwana bardzo stara gra strategiczna
Opublikowano

Nie to nie to :/...

To "a Cultures" wygląda bardziej jak setlersy a tamta gra wyglądała bardziej jak Stronghold :x...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...