Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Perm na Valium - jak obejść?

Kitzoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano , wleciał mi banik na akademii  no to myślę łee nowe konto i po problemie , robie .... ban 

Myślę użyję jakiegoś hwid changera i Tmac i po problemie, otóż nie jakieś porady jak mogę zrobić w pełni sprawne konto ? 

Czytałem parę postów o banach z valiuma i dużo osób pisze że banują na hwid tylko ale wątpie w to 😕

Opublikowano

Raczej wątpię, ban masz na na hwid więc jak się zalogujesz na valiuma od razu wyrwiesz knebla, nie ważne z jakiego komputera zrobisz konto.

Nawet jak zmienisz IP nic nie pomoże.

W skrócie, hwid to takie zabezpieczenie od Microsoftu po aktywacji systemu Windows. Po aktywacji produktu (Windowsa) generowany jest unikany numer HWID. HWID identyfikuje komponenty sprzętowe, z których korzysta system.

Więc jak to działa no to działa tak, że jak robisz reboota systemu system generuje kolejny numer HWID i porównuje z oryginałem po to, aby upewnić się, że system działa na tym samym urządzeniu. Czyli łatwo zrozumieć, że jak są dwa numery HWID i różnią się zbyt mocno to jest dupa i system operacyjny zostanie zamknięty do czasu ponownej aktywacji produktu przez Microsoft.

Czyli łatwo zrozumieć, że może ci coś da ponowna instalacji systemu.

Zmiana dysku to 99.99% rozwiązuje problem z banem.

HWID changer'y nie wiem czy działają nie próbowałem.

Good luck.

• Aive zmienił(a) tytuł na Perm na Valium - jak obejść?
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Dnia 4.11.2019 o 13:44, Kitzoo napisał:

Siemano , wleciał mi banik na akademii  no to myślę łee nowe konto i po problemie , robie .... ban 

Myślę użyję jakiegoś hwid changera i Tmac i po problemie, otóż nie jakieś porady jak mogę zrobić w pełni sprawne konto ? 

Czytałem parę postów o banach z valiuma i dużo osób pisze że banują na hwid tylko ale wątpie w to 😕

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...