Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Emulator PCSX2

NoToWio!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Czy byłby ktoś w stanie pomóc skonfigurować emulator ps2 gdybym podał parametry laptopa? Z tego co wiem to zależne od gry i niektóre łatwo dają się emulować a niektóre znów nie bardzo. Pierwszy raz mam styczność z emulatorem więc nie bardzo wiem co i jak;x

Opublikowano

W przypadku takich emulatorów, polecam kierować się wiki, chociaż i tak nie jest to najbardziej przyjazny nowicjuszowi emulator. Nie wazne jak dużo czasu nie poświęciłbyś na jedną konfiguracje, i tak trafisz na grę, która będzie na niej źle działać. Dlatego dobrze czytać, co piszą ludzie testujący daną grę, często podają, co musieli pozmieniać: https://wiki.pcsx2.net/Category:Playable_games

Opublikowano
5 godzin temu, Darko Knight napisał:

W przypadku takich emulatorów, polecam kierować się wiki, chociaż i tak nie jest to najbardziej przyjazny nowicjuszowi emulator. Nie wazne jak dużo czasu nie poświęciłbyś na jedną konfiguracje, i tak trafisz na grę, która będzie na niej źle działać. Dlatego dobrze czytać, co piszą ludzie testujący daną grę, często podają, co musieli pozmieniać: https://wiki.pcsx2.net/Category:Playable_games

A nie orientujesz się czy z takimi parametrami coś ździałam?

1.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Darko Knight napisał:

Powiedziałbym, że niewiele. Zainteresowałbym się więc emulatorami innych konsol, bo choć nie ograsz tych kilku tytułów z PS2, to ograsz setki tysięcy innych.

A to szkoda trochę bo chciałem głównie zagrać w takie tytuły jak:
- Blood Will Tell

- Genji

- Crash Twinsanity

- Crash: Mind over Mutant

- Jak II

- Ratchet and Clank

- Ratchet: Gladiator (Ratchet: Deadlocked)

Na razie testowałem tylko Blood Will Tell i na chwilę obecną udało mi się wyciągnąć tyle ile na ss'ie pokażę (Speed tak przeskakuje między 38-42).

Jeśli chodzi o inne emulatory to jakie polecasz? PSX może ogarnę sobie z tym że już na telefonie mam.

Trudno się mówi jeśli chodzi o PCSX2 lecz i tak w planach mam zainwestować w lepszy sprzęt a przy okazji może i zakupie ps2

3.jpg

Opublikowano

Bardziej patrz na zasadzie serii/gier, które cię interesują, następnie konsoli, na końcu emulatorów, bo niektóre konsole mają ich sporo (np. NES). Jeżeli interesują cię, czysto teoretycznie, handheldy Nintendo, to polecam np. DeSmuME dla NDS'a i Visual Boy Advance dla GBA. No i myśl pozytywnie, emulacja zawsze się rozwija, im dalej, tym lepiej działa, a i przy okazji komputery są mocniejsze w tej samej cenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...