Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak wzrostu roślin

Dziwiru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko !

Sprawa jest taka że wykupiłem hosting na stronie enderchest.pl i mam problem z moim serwerem.

Mianowicie chodzi o 0tickową farmę bambusa itp. Ona po prostu nie działa. W sensie pistony chodzą wszystko wygląda legit ale bambus nie rośnie. Farma jest na pewno dobrze zrobiona bo sprawdziłem czy działa na singlu. Nie jestem pierwszą osobą która ma ten problem bo znalazłem podobny post na reddicie ale nie uzyskałem odpowiedzi. Czy ktoś ma pomysł co mogę zrobić w zaistniałej sytuacji ?

Opublikowano

Pare dni temu miałem to samo - BOK twierdzi, że nic z tym nie zrobisz, gdyż "jest to błąd w minecrafcie i został on usunięty podczas aktualizacji silnika". 

EDIT:

Wypróbowałem komendę kolegi powyżej, ustawiłem wartość 1000 i jednak działa!

Opublikowano
2 godziny temu, sk8erace1 napisał:

Spróbuj użyć tej komendy:

/gamerule randomTickSpeed

DZIĘKI DZIAŁA ❤️ 

Opublikowano
Dnia 27.10.2019 o 22:06, Stopek napisał:

Pare dni temu miałem to samo - BOK twierdzi, że nic z tym nie zrobisz, gdyż "jest to błąd w minecrafcie i został on usunięty podczas aktualizacji silnika". 

EDIT:

Wypróbowałem komendę kolegi powyżej, ustawiłem wartość 1000 i jednak działa!

jak ustawisz na 1000 to nie da sie grać bo zboże rośnie w ciągu sekundy... da sie jakoś naprawić stara zerotickową farmę ? jakoś na SP działa nadal.. ;/ kwestia silnika ?

EDIT: sam sobie naprawiłem, w konfigu silnika wystarczy zmienić z true na false:

fix-zero-tick-instant-grow-farms: false

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Mam ten sam problem na enderchest, ale nie mogę znaleźć w server.properties " fix-zero-tick-instant-grow-farms: " 

edit

dobra znalazłem w paper.yml dzięki 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...