-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz

Pytanie
Filip Rybarczyk
Filip Rybarczyk
Witam forumowiczów,
pisze do Was z problemem dotyczącym spadków 144hz do 60hz przy dwóch monitorach.
Mam dwa monitory: 1. ACER 144hz, 2. DELL 60hz
Na monitorze nr 1 mam ustawione 144hz i gram na nim w trybie pełnoekranowym w różne gry. Gołym okiem widać, że 144hz pieknie chodzi i nic się nie zacina, gry są płynne. W tym samym czasie na drugim monitorze mam uruchomionego teamspeak, spotify, przeglądarke chroma z przykładowo włączonym yt lub innymi stornami. Problem pojawia się wtedy gdy na przeglądarce włączę twitcha i oglądam jakiegoś streamera, który jest LIVE. W tym momencie na monitorze 1 odczuwam spadek hz z 144 do 60... nie jestem w stanie dojść do tego dlaczego tak się dzieje. Sam proces odkrycia, że to wszystko wina odpalonego twitcha był bardzo długi i żmudny. W pierwszej kolejności myślałem, że coś jest z kablem, później, że to wina Chroma lub spoify. Jednak wszystko sprowadza się do odpalonego twitcha. Monitor nr 1 podłączony mam na DISPLAY PORT do karty graficznej, monitor nr 2 podłączony jest na DVI z przejściówką na HDMI do karty głównej.
Mój sprzęt:
RYZEN 5 3600
RTX 2070
PNY 500gb SSD M2
MSI X570-A PRO
16gb ram hyperx
Zasilacz 550W
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.