Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wykrywaniem wifi

kowabonga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam laptopa LENOVO G70, jest świeżo po formacie system windows 8.1 x64 bit i moim problemem jest brak wykrywania wifi, w kartach sieciowych w ogóle nie ma ,, Połączenia sieci bezprzewodowej '' próbowałem pobrać sterowniki, ale to nic nie dało, sprawdzałem w biosie to wifi jest włączone, może tutaj znajdę  pomoc z góry dziękuje.

Karta sieciowa to Realtak PcIe Gbe FAMILY Controller

Opublikowano

To podłącz kablem i ściąg sterowniki, G70 bez problemu działa na starych ze strony producenta czy jakimkolwiek podobnym. 

Ten laptop miał kilka modeli kart ywiec jedynym problemem jest instalacja niewłaściwych sterowników. W sumie już samo zrobienie windos update powinno uaktualnić sterowniki wifi. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z wykrywaniem wifi
Opublikowano

Właśnie problem jest taki że nie jestem w stanie podłączyć kabla, bo port w laptopie jest inny, i widocznie pobrane stery przeze mnie są złe

Opublikowano

Jak może być port INNY ? Wiesz w ogóle o czym piszesz?

Jest jeden typ portu w tym laptopie tak jak w miliardach innych urządzeń, dokładnie identyczny jest też w kompie czy routerze i kable też są identyczne ! 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...