Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Galaxy S7 backup a root

czapo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko witam w mojej kuchni. Chciałem w końcu wrzucić roota na moją s7, ale wcześniej chciałem zrobić backup żeby móc później przywrócić najważniejsze dane. Czy jeśli zrobię backup smart switchem będę w stanie po roocie zgrać backup na telefon bez żadnych problemów? Ewentualnie potrzebuję jakiś sposób żeby zgrać wszystkie dane z telefonu na komputer bez robienia śmietnika.

• Aive zmienił(a) tytuł na Galaxy S7 backup a root
Opublikowano

Za pomocą tej aplikacji zrobisz niewiele w kwestii backupu. Zrobi Ci kopię Twoich danych tzn. zdjęć, muzyki, dokumentów, zainstalowanych aplikacji ale nie zrobi już kopii danych tych aplikacji (ustawień i całej reszty).

Prawidłowo zrobiony root nie powinien naruszyć integralności Twoich danych aczkolwiek kopia zawsze wskazana. Zrób ręcznie backupy ustawień najważniejszych aplikacji, książki adresowej, sms i danych. W mojej ocenie powinno to wystarczyć. Chyba, ze masz tam jakieś szczególne, niewymienione typy danych.

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Opublikowano

12 minut temu, andrzejt17 napisał:

Prawidłowo zrobiony root nie powinien naruszyć integralności Twoich danych aczkolwiek kopia zawsze wskazana

a przy wgrywaniu recovery nie robi sie full wipe? Telefon wcześniej nie był ruszany jeśli chodzi o zabawy softem

Opublikowano
4 minuty temu, el capo napisał:

a przy wgrywaniu recovery nie robi sie full wipe? Telefon wcześniej nie był ruszany jeśli chodzi o zabawy softem

Z automatu się nie robi. Co więcej - recovery to jedna z partycji, która nie ma wpływu na dane użytkownika. Mimo wszystko kopie zawsze warto mieć jeśli flash się nie powiedzie.

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...