Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mogę znaleźć budowli po wgraniu mapy

kerdyy_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Wgrałem na serwer nową mapę z zamkiem ale po wejściu na serwer znajduję się w losowym miejscu i nie wiem jak odnaleźć zamek.. Mógłby ktoś pomóc?

Opublikowano

Możesz użyć sobie worldpaintera, w celu zlokalizowania zamku, dla ciebie mocnym argumentem powinno być to, że program pokazuje tylko wygenerowane struktury, więc ze znalezieniem zamku nie będziesz miał problemu, w programie możesz dodatkowo umieścić spawn gracza.

­Zs8CEbP.png

Opublikowano

Po prostu wrzuć mapkę do programu, świat będzie ci odświeżał wygenerowane struktury (czyli też wybudowany zamek) co jakiś czas, więc idź ścieżką, aż go znajdziesz.

Potem tylko zerkasz na koordy jakie posiada budowla, albo zwyczajnie klikasz w celownik (Spawn) tylko tutaj musisz migrować mapkę, by zmienił się spawn. Żeby migrować mapę, kliknij Ctrl+R, albo wejdź w File ---> Merge with Minecraft map..., tylko zauważ, że musisz wiedzieć na jakiej wersji minecraft zostały wygenerowane struktury, by później nie mieć problemu z odpaleniem mapy.

­Zs8CEbP.png

Opublikowano
Dnia 12.10.2019 o 11:25, Ferros® napisał:

Po prostu wrzuć mapkę do programu, świat będzie ci odświeżał wygenerowane struktury (czyli też wybudowany zamek) co jakiś czas, więc idź ścieżką, aż go znajdziesz.

Potem tylko zerkasz na koordy jakie posiada budowla, albo zwyczajnie klikasz w celownik (Spawn) tylko tutaj musisz migrować mapkę, by zmienił się spawn. Żeby migrować mapę, kliknij Ctrl+R, albo wejdź w File ---> Merge with Minecraft map..., tylko zauważ, że musisz wiedzieć na jakiej wersji minecraft zostały wygenerowane struktury, by później nie mieć problemu z odpaleniem mapy.

Dnia 12.10.2019 o 12:15, kerdyy_ napisał:

chciałem wrzucić ale nie wiem dokładnie, który plik.. Klikam open i wybieram folder z moja mapka ale nie chce sie wrzucic tylko otwierają sie foldery wewnętrzne. 

TheRedEntry.zip 283 kB · 0 downloads

Mógłbyś odpowiedzieć zależy mi na czasie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...