Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Connection throttled i inne błędy przy łączeniu.

AdamWoTMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Ogólnie mam wykupiony serwer dedykowany w OVH i postawiłem na nim serwer minecrafta. Ale przy połączeniu z serwerem w grze dostaje błędy: https://imgur.com/a/Mox1TK6 . Ewentualnie czasami uda mi się wejść na serwer. Ktoś wie czego jest to wina i jak to naprawić? Na czystym serwerze minecraft problem też występuje.

Ubuntu: 16.04.4 LTS

Spigot: 1.12.2

Wersja javy na serwerze: https://imgur.com/a/tfPwXLm

• Rayzer. zmienił(a) tytuł na Connection throttled i inne błędy przy łączeniu.
Opublikowano

Connection throttled naprawiłem sam. Ale drugiego błędu już nie umiem: Internal Exception: java.io.IOException: Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego hosta.

Opublikowano

Korzystasz z jakiegoś firewalla typu csf?

Jeżeli nie, to podaj wynik iptables-save i sprawdź czy nie masz czasem aktywnego filtrowania na adresie IP.

Opublikowano
43 minuty temu, Vosly napisał:

Korzystasz z jakiegoś firewalla typu csf?

Jeżeli nie, to podaj wynik iptables-save i sprawdź czy nie masz czasem aktywnego filtrowania na adresie IP.

Ogólnie żadnego firewalla nie używałem, nie instalowałem, wszystkie to od OVH co mogłem w panelu wyłączyć, wyłączyłem. Możemy zrobić tak, że pomożesz mi jakoś przez discord, żeby to poszło sprawniej i szybciej? Sneux#2149

Opublikowano

Nie korzystam z Discord'a

Nadal nie podałeś mi tego o co prosiłem, więc rzeczywiście może nam to trochę dłużej zająć.

Opublikowano

rulesv6

# Generated by ip6tables-save v1.6.1 on Wed Oct  9 21:13:41 2019
*filter
:INPUT ACCEPT [0:0]
:FORWARD ACCEPT [0:0]
:OUTPUT ACCEPT [0:0]
COMMIT
# Completed on Wed Oct  9 21:13:41 2019

rulesv4

# Generated by iptables-save v1.6.1 on Wed Oct  9 21:13:41 2019
*filter
:INPUT ACCEPT [139:25073]
:OUTPUT ACCEPT [155:59530]
COMMIT
# Completed on Wed Oct  9 21:13:41 2019

"i sprawdź czy nie masz czasem aktywnego filtrowania na adresie IP." Gdzie to sprawdzić? Sorry po iluś dniach próby naprawy tego już nie myślę...

53 minuty temu, Vosly napisał:

Nie korzystam z Discord'a

Nadal nie podałeś mi tego o co prosiłem, więc rzeczywiście może nam to trochę dłużej zająć.

Po zainstalowaniu iptables-persistent i reboocie jeszcze raz zrobiłem, automatycznie mi pokazało w okienku nie musiałem gdzieś po plikach chodzić i wyskoczyło:

# Generated by iptables-save v1.6.1 on Wed Oct  9 21:23:11 2019
*filter
:INPUT ACCEPT [468:37580]
:OUTPUT ACCEPT [465:41251]
COMMIT
# Completed on Wed Oct  9 21:23:11 2019

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...