Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z fps w FiveM

Szatanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,
Przychodze do was z problemem z którym próbuję się już uporać od kilku miesięcy...
Mianowicie z 4-5 miesięcy temu zamówiłem nowy sprzęt - (upgrade kompa) - Procesor i ramy oraz płyte główną.
Problem polega na tym iż w Fivem'ie mam 20fps, co jest niemożliwe na moim sprzęcie(tak sądze bo w gta 5 mam 60fps).
pare miesięcy temu(na starym sprzęcie ale też i na tym co aktualnie mam czyli nowym tak miałem) miałęm normalnie 50fps ale co kilka sekund scinki na sekunde i 1fps itak w kolko, po wymianie ramów było normalnie juz(czyli niedawno) tylko zaczely wtedy dokuczać mi lagi. w 20 fpsach nie da sie poprostu grac w tej grze, juz chyba wolalem to zacinanie sie gry co kilka sekund ale te 50fpsow.. Dodam że próbowałem wszelkich sposobów które znalazłem w internecie które mogłyby pomóc m.in takie jak zmiana koaligacji pracy procesorow w systemie gry - nie pomoglo, zmiana priorytetu na wysoki - nie pomoglo, danie ustawien kazdego na najnizszy i wylaczenie specjalnych efektow - nie pomoglo, nic.. CS GO i takie typowe gry mi chodza świetnie i nie moge narzekac na lagi, jedynie w tej grze fivem mam tylko takie upokarzające ten sprzęt lagi.

Mój sprzęt:
Procesor: Amd Ryzen 7 1700 (jest właczona opcja XMP w biosie domyslnie oraz nie podkrecalem nic)
Karta graficzna: GTX 960 STRIX 4gb (to jest karta graficzna ktora mam od czasu zakupu kompa czyli od zawsze)
RAMY: 16gb ballistixy
Płyta główna: Gigabyte B450M DS3H-CF(AM4)
Dysk: HD

Prosze o pomoc bo fivem to jedyna gra w którą mam ochote grać w wolnej chwili, tylko ta gra dawała mi radosc jak jeszcze nie mialem tych lagow tylko chociazby te scinki na 50fpsach, ale dawalem rade to wytrzymywac. Co moze byc nie tak z tym komputerem? Dodam ze w gta 5 kiedys(teraz sie tak naszczescie nie robi) mialem tak ze w jednym dniu gralem na 60fpsach a w drugim 15fps max, w trzeci dzien sie naprawialo i tak to wracalo w kolko co kilka tygodni/dni az wkoncu przestalem grac w gta 5.

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z fps w FiveM
  • 10 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Masz aktualne wszystkie sterowniki? 

Oraz jesteś pewny iż zakupione przez Ciebie podzespoły są kompatybilne z starym sprzętem? 🙂

Problemem może być też niespełnianie wymagań, co jak co FiveM, na słabych komputerach nie pójdzie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...