Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakup profesjonalnego drona

Daffodil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim!

Mam w planie kupić drona, chodzi mi tutaj o profesjonalny sprzęt. Szczególny nacisk kładę na rejestrowanie obrazu, jednak przede wszystkim na piedestale stawiam zwinność, zwrotność i szeroką gammę możliwości manewrowania. Dron ma służyć do nagrywania driftu. Obecnie jestem w Oslo na mniejszych zawodach, ale mój obecny sprzęt zawiódł na całej linii, stracił sygnał, spadł, umarł. Sam jestem drifterem, i wkurzył mnie brak możliwości nagrania mojego przejazdu, z racji tworzenia albumu, wszystkich najlepszych ujęć z moich wyścigów z tego roku. Mam parę opcji upatrzonych, aczkolwiek zdaje się na wasze rady oraz, pomoc przy wyborze. Najlepsze oraz najbardziej sensowne odpowiedzi dostają plusy. Cena nie gra roli, jest to dla mnie bardzo ważne

PS: czy takie Quadcoptery wyrzucane z plecaka tak jak w Watch Dogs serio istnieją? ? pytam z czystej ciekawości, pozdrwiam.

OrdinaryAmazingKodiakbear-size_restricted.gif

• Aive zmienił(a) tytuł na Zakup profesjonalnego drona
Opublikowano

Może nie dokładnie wyrzucane bo trzeba go załączyć i rzucić.  Reszta to zależy od tego czy masz drona zaprogramowanego na lot ( np po koordynatach GPS )  czy też musisz go sterować ręcznie i wcześniej parowac.

Programowany wyrzucasz i leci sobie wykonać lot po zadanej trasie. Po wykonaniu  wraca. Fajna opcja bo pozwala dłużej latać , nie traci się energii na sterowanie i nadajnik.  Opcjonalnie można w takim dronie poruszać tylko kamerą albo w dowolnym momencie załączyć sterowanie. 

Sprawdź coś z Mavic , bardzo dobry do filmowania jest Mavic 2 Pro z typowymi trybami do ujęć filmowych i 4k

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ciekawa firma ten Mavic, szczególnie wersja 2 PRO, dużo czytałem, bardzo profesjonalny sprzęt, a czy Ty używasz takiego typu sprzętu? 

Opublikowano

Nie używam ale często się bawię dronami w ramach testu jak je tylko naprawiam.

Mavic to bardzo dobry i renomowany sprzęt niestety dość drogi jak na te 5-10 tysięcy za drona ale warty tej ceny.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...