Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy laptop - pytania o wydajność i klawiaturę

polska1290

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś przyszedł mi laptop lenovo legion y540-15 calowy

GTX 1660 TI

i7 9750 H

16 GB RAM 2666 MHz

dysk m2

Mam również PC

GTX 1060 3 gb

i3-8100

8 GB RAM 3000 MHz

dysk SSD

O dziwo w LOLU laptop ma 150 fps, a PC 220-240 przy takich samych ustawieniach mając moim zdaniem gorsze podzespoły?

Na laptopie mam przyciski z podgłośnieniem czy ściszaniem, które nie reagują to jakoś trzeba ustawić? Dodam, że w PC jak zmieniałem klawiaturę, a są takie klawisze również to od razu działały.

• Aive zmienił(a) tytuł na Nowy laptop - pytania o wydajność i klawiaturę
Opublikowano

Laptop posiada wszystkie aktualne sterowniki?

PC : R9 280X | I5-3350P | B75M-PLUS | G.SKILL 8GB 1600MHz | ZALMAN Z9 PLUS | HDD 1TB 80GB

2 PC : X4 955BE OC 4,0GHz | HD6850 1GB | GIGABYTE GA-880GM-UDH2 | PATRIOT 2x4GB 1866MHz | HDD 1TB | IBOX ORION 910A

3 PC :

PROGRAMOWANIE : MACBOOK PRO 13" 2015

SPRZĘT : BENQ ZOWIE XL2411 24" | ZOWIE FK1 | HypperX Alloy Elite | M12 MAXI | HD9999 | ZALMAN ZM-MIC1

Opublikowano

ten laptop ma matrycę 60 hz, daj sobie spokój z tym walczeniem o każdą klatkę, jak nie schodzi poniżej 60, to nie ma co robić problemów gdzie ich nie ma.

Opublikowano

Sprawdziłem i nie ma żadnych wykrzykników, co do klawiatury był u mnie kolega i pokazał, że to się robi wraz z przyciskiem "Fn" i zaczęło działać, choć w domu na PC działa bez dodatkowego klawisza jakim jest "Fn".

Ilość FPS chyba dalej jest dość niska jak na specyfikacje bo sporo mniejsza ilość od PC z sporo gorszymi podzespołami.

W dodatku mam dysk m2 980 gb jakoś tak, a w ,,mój komputer'' mam dwa dyski 292 gb i 660 gb, tak powinno być?

Dawałem laptopa do informatyka, żeby mi system wgrał, więc jakieś aktualizacje czy coś mogą nie być pobrane.

Opublikowano

Teraz w dodatku jak jest lobby w lolu to mam czas w miejscu, nie mogę nic zrobić i nagle po jakimś czasie wywala mnie bo nie picknąłem nic...

Opublikowano
Dnia 26.09.2019 o 11:48, polska1290 napisał:

Sprawdziłem i nie ma żadnych wykrzykników, co do klawiatury był u mnie kolega i pokazał, że to się robi wraz z przyciskiem "Fn" i zaczęło działać, choć w domu na PC działa bez dodatkowego klawisza jakim jest "Fn".

Ilość FPS chyba dalej jest dość niska jak na specyfikacje bo sporo mniejsza ilość od PC z sporo gorszymi podzespołami.

W dodatku mam dysk m2 980 gb jakoś tak, a w ,,mój komputer'' mam dwa dyski 292 gb i 660 gb, tak powinno być?

Dawałem laptopa do informatyka, żeby mi system wgrał, więc jakieś aktualizacje czy coś mogą nie być pobrane.

to ten z x-komu? to on jest rozszerzony do 960gb, więc tak powinno być. a tylko w lolu masz z tymi fpsami jeśli uważasz, że w nim powinno być więcej?

Opublikowano

w cs:go mam porównywalnie do PC, może nawet więcej w lolu nagle zrobiły się nawet 240 fps ale grałem przed chwilą gierkę, miałem 220-240 fps oraz 40 ping, a miałem mega lagi i kilka razy na chwile wyrzuciło mnie, gdzie w tym czasie normalnie na discordzie czy na yt muzyke słyszałem.

Opublikowano

Wygląda to na problemy softwarowe. Oprogramowanie sterowniki, Aktualizacja windows?

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...