Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy często chodzicie do stomatologa?

walkin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raz na 2 lata i tak boje, ale to tylko dlatego, że dentysta wbił mi pensete w nerw i od tej pory nie ufam im i staram się unikać ich.

image.png

Opublikowano

Nie chodzę odkąd miała mi dentystka wyleczyć zęba a zjebała mi go na stałe. 

Co jakiś czas wyskakiwała mi kulka ropna, aż w końcu zajebano mi w mordę i od tej pory się nie pojawia. 

Opublikowano

Teoretycznie powinno chodzić się raz na pół roku ale wszyscy raczej wiedzą jak to wychodzi w praktyce, każdy idzie dopiero jak coś go zaboli. 

Półtora roku temu coś mnie zabolało i przy okazji zająłem się całym uzębieniem, musiałem wydać ponad 3000zł przez błędy młodości ?

Opublikowano

Chodzę regularnie.Mam kiepskie doświadczenia bo kiedyś latami nie chodziłem i moje uzebienie na tym ucierpiało i było w naprawdę kiepskiej kondycji. Doprowadzenie do go porządku kosztowało mnie sporo czasu i w sumie pieniędzy. Obecnie mam sprawdzonego stomatologa i chodzę do niego regularnie na przeglądy co pól roku.

Jak na razie nie mam ubytków. No i leczenie u dobrego stomatologa nie boli tak wiec nie ma się czego bać ( co najwyżej ubytku kasy w portfelu bo jednak leczenie prywatnie trochę kosztuje).  

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Poszedłem ostatnio, wyleczyła mi lewą górną siódemkę, natomiast wysłała mnie na prześwietlenie lewej górnej szóstki, bo mnie bolała a była leczona kanałowo. Poszedłem na prześwietlenie prywatnie - bo na NFZ terminu bym nie dożył - wróciłem do niej z prześwietleniem i uwaga diagnoza - ząb do ponownego leczenia kanałowego, którego na NFZ nie robią, koszt jednego zęba to około 700 złotych.

Nigdy więcej do niej nie pójdę xD

Opublikowano

Różnie. Ostatni raz byłem w 2017, a jeszcze wcześniej to jakoś w 2014.

Wystarczy myć zęby i nie dopuszczać do tworzenia się pożywki dla bakterii.

Czy się boję? Z początku się bardzo bałem, ale daje 30zł i mam znieczulenie. Więc prawie w ogóle nie boli.

Polecam chodzić od razu jak jest mała dziurka.

Kiedyś miałem spore dziury i musieli mi robić kanałowe ;/.

Babka szorowała takim drucikiem jakby pineską. Nawet ze znieczuleniem bardzo bolało.

ie068n.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...