Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z botem weryfikującym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, posiadam aplikacje która weryfikuje cię na tsie lecz mam mały problem z nią.... gdy już napiszemy do bota i rozpoczniemy proces weryfikacji po wysłaniu do niego sekretnego kodu, wywala mi błąd

checkToken error: Error sending servergroupaddclient query: {"id":2568,"msg":"insufficient client permissions","failed_permid":164}

i teraz zbytnio nie wiem jak to naprawić.

Link do aplikacji - https://github.com/nikitavondel/steam-ts

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z botem weryfikującym
Opublikowano

Użytkownik na którym utworzyłeś Query ma odpowiednie permisje do dodawania rang?

Opublikowano

Tak, chyba że tu coś namieszałem dla query mam i_group_member_add_power 100 a moc do nadania rangi i_group_needed_member_add_power wynosi 75 chyba że teraz coś namieszałem

Opublikowano

Na samym początku spróbuj przetestować bota z rangą Administratora, jeżeli dalej nie działa to sprawdź rangę która jest nadawana po poprawnej weryfikacji.

Takowa ranga powinna mieć:

i_group_needed_member_add_power - 60

i_group_member_add_power - Brak

Opublikowano

Okej

Dodałem dla bota rangę admina to nadaje poprawnie grupę, lecz jeżeli pozostawię bota jako SA nie przyznaje rangi, więc coś w uprawnieniach namieszane tylko nie mogę odnaleźć co ...

Opublikowano

Zatem jeżeli ranga Query jest poprawnie ustawiona, to spróbuj sprawdzić rangę która jest nadawana (i_group_needed_member_add_power) i jeżeli wszystko wydaje się w porządku(Jest poniżej 75 np. 60), to zawsze możesz skopiować rangę Administratora odbierając zbędne permisje i dodać do niego użytkownika Query.

Opublikowano

Pierworodnie tak miałem zrobione, lecz wolał bym odkryć gdzie leży błąd po stronie skopiowanej rangi ASQ

Jeżeli spojrze w terminal gdy powinna zostać nada ranga, widnieje

checkToken error: Error sending servergroupaddclient query: {"id":2568,"msg":"insufficient client permissions","failed_permid":173}

Ale skoro dodając rangę administratora czyli w teorii posiada mniejsze uprawnienia niż SA i przy tym dodaje range a przy skopiowanej randze ASQ nie nadaje to już sam nie wiem

asq.png

steam.png

Opublikowano

Spróbuj zmienić w grupie która powinna zostać nadana z 75 na 60 (i_group_needed_member_add_power oraz i_group_member_add_power)

Jeżeli to nie pomoże, to widocznie rangi są lekko popsute. Normalnie wartości powinny być max. 75 natomiast u Ciebie jest to 100+

Może utworzyłeś rangę z złego szablonu (lub coś tego typu)

Opublikowano

Problem to mam tylko przez tą aplikaje, bo na innych poprawnie dodaje inne grupy.

No cóż pozostawie ala serveradmina z rangą właściciela na której działa dodawanie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...