Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw do 5500 zł

Miki594

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejo,

Chciałbym, żeby pomógł mi ktoś z wybraniem podzespołów do kompa, na pewno na Intelu I karcie od nvdii. Domyślnie chciałbym żeby był to rtx 2070super

Jaki posiadasz budżet na kupno?

5500zl

Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)?

3 tygodnie

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?

Monitor QHD 1440p

Do czego ma służyć komputer?

Gry

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?

Nie

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?

Nie

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?

Tak

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Karta rtx 2070s

Czy części mogą być używane?

Nie

• Aive zmienił(a) tytuł na Zestaw do 5500 zł
Opublikowano

Wypełnij wzór

Jaki posiadasz budżet na kupno?

Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)?

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?

Do czego ma służyć komputer?

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Czy części mogą być używane?

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

Proszę bardzo https://www.x-kom.pl/lista/52khk1ksw niestety 71 zł ponad budżet, ale myślę że warto dopłacić. 

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano
15 godzin temu, Anhin napisał:

Moja propozycja na AMD: https://www.x-kom.pl/lista/v75es9zbq

• AMD Ryzen 5 3600
  • MSI B450-A Pro MAX
  • SPC Fortis 3
  • Crucial Ballistix Sport LT 16GB 3000MHz CL15
  • Gigabyte RTX 2070 SUPER Gaming OC
  • PNY CS3030 500GB
  • Seasonic Focus GX 550W
  • Phanteks Eclipse P400A

Chodzi mi strikteo Intela, I nvidie, czy ten zestaw jest okej? https://www.x-kom.pl/lista/32sotils6

Opublikowano

Wtedy się zmieścisz w budżecie, choć uważam, że i5 jest nieopłacalnym procesorem na tle R5 3600, szczególnie w 1440p.

Opublikowano
6 godzin temu, Anhin napisał:

Wtedy się zmieścisz w budżecie, choć uważam, że i5 jest nieopłacalnym procesorem na tle R5 3600, szczególnie w 1440p.

Okej, dzięki za poradę Ale jakoś bardziej jestem za intelem,  wiem że procek czym wyższa rozdzialka tym mniej dziala, a co do środka to do i5 9600k dobierzeszmi jakieś chłodzenie do kręcenia do 4.9-5ghz z góry dzieki

Opublikowano
5 minut temu, Anhin napisał:

SPC Fortis 3 lub Thermalright Macho.

W celu oszczędności możesz jeszcze zamienić procesor na i5-9600KF, który nie posiada iGPU.

Okej, dzięki wielkie, jeszcze jedno pytanko, czy po oc karty I procesora 550w zasilania starczy? I jaka jest górną granicą temperatury na procku przy obciążeniu?

Opublikowano

Starczy spokojnie.

Co do temperatury - jeśli nie przekroczy 80 stopni podczas testów w takich programach jak IBT, Prime 95 26.6 czy RealBench to wszystko jest ok. Oczywiście wszystko przy zachowanym możliwie najniższym stabilnym napięciu. Ogólnie polecam przejrzeć kilka filmików na YT z i5-9600 i zobaczyć jak mniej więcej to wygląda wszystko jeśli nie masz za bardzo doświadczenia w kręceniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...