Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Usunięcie zęba mądrości a lot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Molirol napisał:

Cześć,

Mam takie pytanie, ile muszę mniej więcej czekać na lot samolotem po wyrwaniu dwóch zębów mądrości? 

Zaleca się kilka dni od zabiegu 

Opublikowano

To co że zalecane ale każdy ma inny organizm, jego problem że leci a nie zębów.   Chyba że planuje lot zaraz po wstaniu z fotela... to już inna sprawa. 

np ja w samolocie sie zwijam z bólu, ciśnienie skacze, zęby i uszy rozpierdala dosłownie...  po prostu masakra  a moje dzieciaki ( 2 lata )  normalnie sobie śpią  albo nawet  sie nie skrzywią. ? 

Zawsze pozostaje opcja dla słabeuszy by sobie brali  pudełko gazików i pakowali do pyska jak chrupki  + jakiś płyn na płukanie ryjka by się nie  wdała infekcja jak zacznie krwawić  jak baba w okresie.  

?

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ktosiu napisał:

To co że zalecane ale każdy ma inny organizm, jego problem że leci a nie zębów.   Chyba że planuje lot zaraz po wstaniu z fotela... to już inna sprawa. 

np ja w samolocie sie zwijam z bólu, ciśnienie skacze, zęby i uszy rozpierdala dosłownie...  po prostu masakra  a moje dzieciaki ( 2 lata )  normalnie sobie śpią  albo nawet  sie nie skrzywią. ? 

Zawsze pozostaje opcja dla słabeuszy by sobie brali  pudełko gazików i pakowali do pyska jak chrupki  + jakiś płyn na płukanie ryjka by się nie  wdała infekcja jak zacznie krwawić  jak baba w okresie.  

?

Ogólnie to ja chyba mam wyrzymały organizm gdyż 2 lata temu zapadło mi się płuco i nie mogłem latać przez pół roku, po tym czasie latam systematycznie co miesiąc i nic mnie nie boli czasami jedynie uszy mnie bolały ale to może z 2-3 razy.
Dzisiaj skontaktowałem się z moim dentystą i powiedział że 15-30dni od zabiegu ? a mi minie 21 dni więc mogę lecieć... "chyba"

image.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Myślę, ze bez problemu. Bardziej chodzi tutaj o fakt, jak bedzie Ci się to goiło. Jednej osobie ząb wygoi się o wiele szybciej, druga osoba będzie miałą z tym większe problemy. W ekstremalnych przypadkach trzeba liczyć sie z suchym zebodołem, ale jeśli wszystko będzie wykonane fachowo oraz jeśli trafisz na dobrego stomatologa to ryzyko jest niewielkie.

Sam mialem ostatnio wyrywane dwie ósemki i wszystko było na szczęście dobrze.  Warto na pewno zrobić odpowiednie badania 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...