Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co robicie dla zdrowego trybu życia?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla zdrowego trybu życia po prostu jem więcej jem warzyw, niż mięsa i też chodze raz w tygodniu na crossfit. I też sobie biegam, ale to jak mam czas, bo teraz szkółka to eh.

image.png

Opublikowano

Przede wszystkim nie palę ani nie piję w nadmiernych ilościach. Staram się unikać kolorowych napojów, bo zwykła woda czy sok jest dla mnie miliard razy lepsza. Od czasu do czasu myknę na siłownię, choć ostatnio rzadko, ale za jakiś czas planuję wrócić do regularnych treningów. Emm... chyba to wszystko. Generalnie poza tymi rzeczami nie uważam, bym miał zdrowy tryb, bo większość mojego życia spędziłem przy komputerze, a to samo w sobie bardzo negatywnie wpływa na organizm. 

Opublikowano

Od dwóch lat biegam, ostatnio zacząłem ćwiczyć, piję wodę i czasami jakieś multiwitaminy. Zamiast cukru używam miodu, nie palę (tytoniu), nie piję alkoholu i kawy. Unikam śmieciowego żarcia typu chipsy i kfc. 

Spoiler

I regularnie walę konia żeby rak prostaty nie był mi groźny Kappa

• Aive zmienił(a) tytuł na Co robicie dla zdrowego trybu życia?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

nie jadam już mięsa, a tak to wszystko eko i swojskie ?

ogólnie w marketach to cała tablica Mendelejewa jak nie chcecie raka to polecam chociażby lokalnych rolników ze straganami

Opublikowano

Sporty walki.. jak to pomaga...

Serio, dla zdrowego stylu życia to najbardziej uniwersalny trening. Palisz ogromne ilości kalorii ćwicząc np. na worku i jednocześnie się wyżywasz, co (przynajmniej u mnie) dobrze wpływa na zachowanie spokoju w codziennych sytuacjach. Poza tym dość zdrowo jem, siłownia i czasami wpada jakieś cardio z podcastami na słuchawkach.

59137af8787ba.jpg  ­

• 5 tygodni później...
Opublikowano

@dominik101204

Wybacz, nie zauważyłem wcześniej pytania. Zaczynałem od 4km, potem nagle z dupy kolega namówił mnie na bieganie przy jeziorku gdzie kręci się sporo dziewczyn i przebiegłem 11km (oczywiście z krótkimi przerwami). Nie traktuję biegania jako sport a bardziej jako atrakcja na odstresowanie i rozluźnienie z muzyką w uchu. Każdy kto nie ma nadwagi i się trochę rusza przebiegnie te 10km w 50min.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pamiętaj, żeby jeść o regularnych porach! Ustal sobie śniadanie, obiad, kolację na dane godziny i się stosuj. Nie siedź za długo przed komputerem... Dużo sposobów.

supreme.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...