Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z monitorem AG Neovo FM-27

NotFrozeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z monitorem AG Neovo FM-27. Problem polega na tym, że podświetla się tylko matryca. Wykrywa sygnał HDMI, świeci zielona lampka (czyli że jest sygnał z komputera) ale jest tylko czarny ekran podświetlony. Raz na 2 tygodnie jakimś cudem normalnie działa i jest obraz, ale po wyłączeniu monitora i późniejszym włączeniu znów nic się nie wyświetla. Karta graficzna i kabel jest sprawny bo używam komptuera na telewizorze bez żadnych problemów. Ale powoli irytuje mnie używanie komputera z poziomu telewizora a na zakup monitora jak na razie nie mam funduszy, może da się to jakoś naprawić domowym sposobem? 

@EDIT - Zauważyłem też, że nie wyświetlają się żadne komunikaty typu (No signal) i nie działają też przyciski funkcyjne do ustawień monitora.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Może być dużo przyczyn, takim głównym co miałem u siebie był ten iż spaliły mi się kondensatory, można je wymienić samemu lub w serwisie, kwestia tego czy masz drogi monitor czy taniej wyjdzie Ci zakupić nowy. Możesz je sprawdzić czy są przepalone rozkręcając obudowe monitora

Opublikowano

To może być wszystko. Ostatnia znana cena monitora to 849 zł. Znalezienie usterki samemu wymaga znajomości podstaw elektroniki i schematów płyt. Naprawa w serwisie może kosztować nawet połowę wartości tego monitora (dla porównania używki nie znalazłem).

Moja rada nie będzie nadzwyczajna - sensowniej rozejrzeć się za nowym ekranem. Będzie nowszy technologicznie niż to i będzie posiadał gwarancję czyli spokój na kilka lat ?

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...