Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parametry serwera Minecraft a hosting vps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, dzisiaj do was przychodzę z pewnym zapytaniem, otóż od niedawna postanowiłem że przeniosę swój serwer na VPS'a i się zastanawiam nad odpowiednim hostingiem oraz parametrami.
Myślałem nad hostingiem TitanAxe, oraz ich ofertą "Max M" z 2048 MB ramu, 20 gb pamięci ssd oraz cpu 8 rdzeni.. Starczyło by to na serwer pod 100/200 slotów? Na moim serwerze jest tryb easyHC/MegaDrop, i się zastanawiam czy by tyle starczyło. Myślę również nad hostingiem bo jednak jak dla mnie 8 czy tam 10 zł tygodniowo to trochę dużo, i pytanie do was czy znacie jakieś dobre hostingi takich VPS'ów w dosyć niskiej cenie ;)

• Rayzer. zmienił(a) tytuł na Parametry serwera Minecraft/ Hosting VPS
Opublikowano
2 minuty temu, dominik101204 napisał:

Ja polecam hosting lvlup.pro. Kosztuje 34,90 zł/miesiąc, jest bardzo stabilny i legitny ?

lvlup'a też rozwarzam, masz może jakieś jeszcze decyzje? Wiesz chce dokonać dobrego wyboru ?

Opublikowano

Hosting ovh.pl także jest godny polecenia. Moim zdaniem najlepszym opcją dla Ciebie będzie w VPS oferta Cloud RAM za 34,99 zł.

Opublikowano
14 godzin temu, dominik101204 napisał:

Hosting ovh.pl także jest godny polecenia. Moim zdaniem najlepszym opcją dla Ciebie będzie w VPS oferta Cloud RAM za 34,99 zł.

Dzięki, mam nadzieję że serwer wypali!

Opublikowano

Zgadzam się z przedmówcami najlepsza firma z moich doświadczeń to OVH lecz przeznacz większe parametry jak chcesz server na 100 osób. Ja odpalam serwer na RISE 3. 

Opublikowano
Dnia 8.09.2019 o 20:12, Soczolek napisał:

Nie, to za mało nawet na 50 graczy. Ja ze swojej strony polecam OVH

Można powiedzieć że ten "topic" jest już zamknięty, uświadomiłem sobie że jest już masa takich serwerów minecraft.. Znalazłem dobrą ekipę i teraz robię server w FiveM (taki roleplay) jeśli ktoś by to przeczytał jeszcze i by chciał dołączyć to zapraszam do wiadomości prywatnej na discordzie 

Xyz
albo xyz

~sk8erace1

Załóż specjalny temat zamiast pisać tego typu posty.

• Biter. zmienił(a) tytuł na Parametry serwera Minecraft a hosting vps
  • sk8erace1 zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...