Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy laptop - błąd przy uruchamianiu gry

piotrek408564

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, cześć i czołem. Ostatnio kupiłem sobie nowego laptopa i jak typowy gracz chciałem sobie pograć w metina. Pierwszym moim problemem z grą było to co mam teraz i nadal nie potrafię tego rozwiązać. Próbowałem już uruchamiać ze zgodnością z xp ale to nic nie dawało. Proszę o pomoc ? 

SS: 

Spoiler

image.png

Opublikowano

Najpierw zamknij wszystkie okna Metin i spróbuj ponownie. Jeśli to nie pomoże, ten problem jest odzwierciedleniem złego sterownika karty wideo. Aktualizacja sterownika karty wideo powinna naprawić błąd.

Możliwe jest również, że w ustawieniach systemu nvidia w punkcie „Rozdzielczość” znacznik „Pokaż tylko rozdzielczości telewizyjne” musi zostać usunięty. To samo można zrobić z kartami graficznymi AMD w Centrum sterowania AMD Catalyst w obszarze „Komputery stacjonarne i wyświetlacze”> „Wyświetlacze mojego cyfrowego panelu płaskiego”> „Właściwości (Cyfrowy panel płaski)”.

image.png

Opublikowano

Jeśli nie zadziała Ci to co @ILui napisała...

Otwórz po prostu config i ustaw na CPU lub GPU i sprawdź czy któraś z opcji działa.
(możesz też zmienić rozdzielczość)

Jeśli nie zadziała podaj mi co to dokładnie za laptop i jaka karta graficzna, może będę mógł pomóc. ? 

sygna.png.7f53327fa1ac545c98f2042007446d

Burgerek pozdrawia.

• Aive zmienił(a) tytuł na Nowy laptop - błąd przy uruchamianiu gry
Opublikowano

eAktualizacja sterowników nie pomogła. Panel sterowania NVIDIA 5 sekund po włączeniu sie sam wyłącza. Na aplikacji GeForce Experience nie mam opcji z rozdzielczością. Zmiana opcji w cofingu tez nic nie daje. 

Spoiler

Laptop to hp 15-da1007nw  

Mam nadzieje że coś w końcu da rade ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...