Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nieprawidłowe działanie keepInventory na serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry

Otóż mam problem ze swoim serwerem w grze Minecraft. Serwer jest mój prywatny, na którym gramy z kolegami. Mianowicie problem polega na tym, że wprowadzony gamerule keepInventory na true nie działa. Nie jest to tak, że źle wpisałem, eg KeepInventory. Tu chodzi o to że to czasem działa, a czasem nie, co jest dla nas bardzo irytujące niekiedy. Czy to jakis bug, czy wina po stronie hosta... Niee wieem

Hosting serwera: Server. Pro

Wersja: 1.12.2

Silnik pluginow: CraftBukkit

Cena serwera: darmowy (RAM 1GB)

Pluginy: authme, permissionsex, chairs reloaded, bedhome, control tpa, clearlagg, timber, event sounds. 

Dodam jeszcze że podczas uruchamiania plugin AuthMe wyświetla warninga, że jakieś protectInventory wymaga jakiegoś ProtocolLib, ale to raczej nie jest tym problemem, bo mój kolega też kiedyś miał serwer (na którym też z kolegami graliśmy) , dał mi do niego login i hasło, i pamiętam że w konsoli u niego też to pisało, ale tego problemu nie było...

Dlatego zwracam się do was forumowicze, abyście mi pomogli.

Dziękuję 

Pozdrawiam 

TheMaciuś 

Opublikowano

Próbowałeś bez wszystkich pluginów czy nadal wypadają przedmioty?

Pamiętaj, że w netherze itd. musisz ponownie ustawić keepInventory. (Przynajmniej tak było)

Opublikowano

Czyli mówisz, że w każdym świecie trzeba to ustawiać ręcznie?

Ustawiłem tego gamerula poprzez konsolę serwera, ale na serio, trzeba ustawiać tego gamerula także w netherze?

Podobnie jak na serwerze mojego kolegi, w netherze tez nie traciło sie itemów, a on był "takim zaznajomionym z komendami graczem"

Spoiler

był bardzo zaawansowanym graczem, używającym co chwile trybu creative na serwerze survivalowym, w jego skrzyni znalazłem magiczne 63 lepkie tłoki i repeatery, a zbroje diamentową miał na enchancie protection 5 :P

Ponadto usuwając pluginy będę musiał konfigurować je potem od nowa, a w dodatku będzie to w ciupagę czasochłonne, ponieważ jak już wspomniałem, raz to działa a raz nie. Parę razy koledzy stracil tez swoje itemy na normalnym świecie...

Opublikowano

Nie masz możliwości skopiowania configów z pluginów?

Najlepiej jest dodawać jeden plugin z ustawieniami, reload i spróbować kilka razy zginąć, bo to nie jest normalne.

Z tego co mi wiadomo, to właśnie trzeba było na każdym świecie to ustawiać (Przynajmniej gdy grałem).

Opublikowano

W netherze nie ustawiłem tego gamerule, lecz parę razy też koledzy zdechli w normalnym świecie i stracili itemy. A tu też chodzi o to, że restart serwera nie likwiduje problemu tymczasowo ani go nie tworzy, więc to chyba jest niezależnie.

Pozostaje mi chyba jeszcze opcja, aby postawić gdzieś Command block ustawiony na tryb repeating i always active z tym gamerulem.

Przypomnę jeszcze ze na starym serwerze innego kolegi, do którego miałem tez dostęp, nic raczej nie trzeba bylo ustawiać, kiedy nasz znajomy (tryhard) pierwszy doszedł do netheru. 

Opublikowano

Też miałem ten problem tylko wyglądało to tak, że kolegom ity nie wypadały a mi tak. Usunąłem sobie operatora i problem zniknął :)

=========================================================================

Pomogłem?! Daj + ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...