Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie wyświetla się prefix grupy EssentialsX - spigot 1.14.4

Ferros®

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam nietypowy problem, bo albo coś przeoczyłem, albo nie mam doświadczenia wystarczającego, ale chodzi mi o to, że gdy dodając grupy w luckperms'ie, albo w GM i dołączając do nich, nie przenosi mnie, dodam też, że po włączeniu w essentials formatu, który wyświetla nazwę grupy w której aktualnie jestem, na czacie gdy coś pisze pokazuje mi [default] nick: wiadomość. Poratuje ktoś, bo już nerwy mnie biorą na to, nie mam już bladego pojęcia gdzie to poprawiać..

Dodatkowo załączam SS'a:

Eb23iNl.png

Wpisuje: /lp user StyXiu parent add headadmin

następnie /lp listgroups

a jeszcze dodatkowo ustawiam prefix na samego gracza, ale jak widać na ss nic to nie dało, ponieważ ani grupa, ani prefix na gracza nic nie daje.

[17:46:29] [Server thread/INFO]: StyXiu issued server command: /lp listgroups
[17:46:43] [Server thread/INFO]: StyXiu issued server command: /lp user StyXiu meta addprefix 1 ETest
[17:46:43] [pool-516-thread-1/INFO]: [LP] LOG > (Prosiŕ) [U] (Prosiŕ)
[17:46:43] [pool-516-thread-1/INFO]: [LP] LOG > meta addprefix 1 ETest
[17:46:44] [Async Chat Thread - #1/INFO]: [default]  ~Prosiŕ: s

Wersja serwera to Spigot 1.14.4

­Zs8CEbP.png

Opublikowano
3 godziny temu, sk8erace1 napisał:

Spróbuj polecenia /lp user (nick) parent set headadmin.

wpisywałem to, ale nic nie dało. dalej wyświetla mi ze w tej grupie jest 0 osób a na czacie jako grupę pokazuje mi default. 

Czy nie sądzisz, że może tutaj chodzić o sam essentials? a nie o pluginy od permisji?

­Zs8CEbP.png

Opublikowano
3 godziny temu, Ferros® napisał:

tzn?

Czy prefixy są wpisane w config essentials?

Opublikowano

a co to ma do tego?

20 godzin temu, Ferros® napisał:

dodając grupy w luckperms'ie, albo w GM i dołączając do nich, nie przenosi mnie, dodam też, że po włączeniu w essentials formatu, który wyświetla nazwę grupy w której aktualnie jestem, na czacie gdy coś pisze pokazuje mi [default] nick: wiadomość.

Mi chodzi o to, że nie mogę dołączyć do innych grup, które tworzę, jak to ogarnę, to prefixy sobie wpiszę.

Masz:

5iZbOQW.png

­Zs8CEbP.png

Opublikowano

Uważam że nadawanie prefixów w EssentialsChat jest korzystniejsze. Przykładowe prefixy: 

group-formats:
    wlasciciel: '&8[&6&lWlasciciel&8] &e{DISPLAYNAME} &8» &6{MESSAGE}' #Waga: 150
    headadmin: '&8[&4&lHeadAdmin&8]&e {DISPLAYNAME} &8» &4{MESSAGE}' #Waga: 140
    admin: '&8[&c&lAdmin&8]&e {DISPLAYNAME} &8» &c{MESSAGE}' #Waga: 130
    moderator: '&8[&a&lModerator&8]&e {DISPLAYNAME} &8» &a{MESSAGE}' #Waga: 120
    budowniczy: '&8[&2&lBudowniczy&8]&e {DISPLAYNAME} &8» &2{MESSAGE}' #Waga: 110
    helper: '&8[&9Helper&8]&e {DISPLAYNAME} &8» &9{MESSAGE}' #Waga: 100
    sponsor: '&8[&a$&2Sponsor&a$&8]&e {DISPLAYNAME} &8» &2{MESSAGE}' #Waga: 90
    youtuber: '&8[&f&lYou&c&lTuber&8] &f {DISPLAYNAME} &8» &c{MESSAGE}' #Waga: 80
    elitevip: '&8[&5&lElite&b&lVIP&8]&e {DISPLAYNAME} &8» &b{MESSAGE}' #Waga: 70
    supervip: '&8[&9&lSuper&b&lVIP&8]&e {DISPLAYNAME} &8» &b{MESSAGE}' #Waga: 60
    vip: '&8[&bVIP&8]&e {DISPLAYNAME} &8» &b{MESSAGE}' #Waga: 50
    default: '&8[&aGracz&8]&e {DISPLAYNAME} &8» &f{MESSAGE}' #Waga: 0

Ustawienie wagi jest potrzebne choćby do tego, że jak otrzymasz np. rangę właściciela to pokaże ci się prefix właściciela, bo ma on największą wagę. Jeśli będziesz miał i rangę właściciela i np. vipa, to mimo wszystko pokaże ci właściciela (bo ma on największą wagę). Ustawianie wagi grupy w pluginie LuckPerms:

/lp group [grupa] setweight [waga]

Jeśli chcesz mieć plugin na gildie, to ja osobiście polecam FunnyGuilds

Najnowsza wersja: 

https://github.com/FunnyGuilds/FunnyGuilds/releases/tag/4.5.1

Wszystkie wersje:

https://github.com/FunnyGuilds/FunnyGuilds/releases

Możesz dzięki temu do prefixów w EssentialsChat wpisać {POINTS} oraz {TAG}, które dodają przed nickiem liczbę punktów oraz TAG gildii (tak jak na zdjęciu):

Adnotacja 2019-08-31 151100.png

Opublikowano

chopok, dzięki za propozycje, ale nie tego dotyczy temat,

nie mogę przejść do innej grupy, więc po co mam sobie ustawiać prefix??

Próbuję dojść do innej grupy, a nie ustawić prefix..

@edit

teraz zauważyłem, że w pluginie LP, wyczytuje mnie w grupie headadmin "/lp user StyXiu info"

ale essentials cały czas czyta mnie jako grupę default..

­Zs8CEbP.png

Opublikowano

lp user [gracz] parent add [grupa] - dodanie grupy graczowi

lp user [gracz] parent remove [grupa] - usunięcie grupy graczowi

Jak potrzebujesz pomocy to wejdź na ts3: mines.pl i wejdź na centrum pomocy to ci pomoge.

Opublikowano

jak ty mi pomożesz jak nawet nie czytasz tego co pisze i co piszą inne osoby, boże gościu przeczytaj to co ktoś pisze potem się udzielaj.. Nie napisałem, że nie wiem jak zmieniac grupy, tylko, że nie mogę! A przynajmniej w essential czyta mnie caly czas na default.

­Zs8CEbP.png

Opublikowano

Musisz mi to jaśniej wytłumaczyć, bo nie mogę zrozumieć o co ci chodzi z przenoszeniem..

Opublikowano
1 minutę temu, Blox61 napisał:

Musisz mi to jaśniej wytłumaczyć

Wszystko napisałem już w temacie, skoro nie potrafisz tego zrozumieć, to wątpię, żebyś mi w tym pomógł.

­Zs8CEbP.png

Opublikowano
2 minuty temu, Blox61 napisał:

Jak wytłumaczysz to pomogę, ale przenoszenie? Jak mam to rozumieć?

1 godzinę temu, Ferros® napisał:

@edit

teraz zauważyłem, że w pluginie LP, wyczytuje mnie w grupie headadmin "/lp user StyXiu info"

ale essentials cały czas czyta mnie jako grupę default..

­Zs8CEbP.png

Opublikowano
8 minut temu, Blox61 napisał:

Zgaduję, że chodzi o twoje brak doświadczenia.

Dobra reportuje cię człowieku, bo robisz spamisz bezsensownymi postami, a teraz jeszcze offtop. Nie udzielaj się jak nie potrafisz pomóc. 

­Zs8CEbP.png

Opublikowano

Jak uważasz. Myślę że chociaż coś co napisałem u góry będzie wykorzystane ?

Opublikowano
1 godzinę temu, ziemniok99 napisał:

/lp group {grupa} setweight {waga}

Jak ustawisz headadmin wyższą wagę powinno ci zadziałać

Pisałem mu to ale ma wyjebane wsm xd

Opublikowano
23 godziny temu, Blox61 napisał:

No to ustaw wagę każdej grupy... Pisałem to u góry

23 godziny temu, Ferros® napisał:

jest ustawione, ale ziomek nie wyświetla mnie w tych grupach które stworzyłem lol nie kminisz?

robiłem to, blox ogarnij się człowieku i nie komentuj bo nawet nie czytasz tego co pisze....

DODAJE TE GÓWNIANE PREFIXY I WAGI ALE TO NIC NIE DAJE...

chyba pier---ole ten essentialschat, bo to jakieś gówno, ściągnę sobie jakiś czat prefix.

@edit

znalazłem rozwiązanie tego incydentu, okazało się, że nie wgrałem pluginu Vault, który był wymagany do czytania formatowania z pluginów, które tworzą własne grupy formatowania ( grupy graczy ), bez pluginu, essentials, nie ma skąd czytać nowych grup, więc rozwiązaniem jest Vault.

­Zs8CEbP.png

• Rayzer. zmienił(a) tytuł na Nie wyświetla się prefix grupy EssentialsX - spigot 1.14.4
  • Rayzer. zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...