Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zarabiać na własnym serwerze?

L3thal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam serwer, który w szybkim stopniu się rozwija lecz jak na razie ItemShop mam z hostingu, co oznacza też, że pieniądze, które serwer zarobi trafiają na konto hosta i nie mogę ich wypłacić. Czy zna ktoś jakąś stronę, która by odliczała sobie dany % i pozwalała wypłacić bez problemu pieniądze na konto? Taki pośrednik. Nie chce bawić się w prowadzenie firmy, gdyż wchodzą w to podatki i inne problemy. Czy zna ktoś taką stronkę lub wie jak postawić w pełni legalny ItemShop bez zakładania własnej firmy?
Dziękuję i pozdrawiam!

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Jak zarabiać na własnym serwerze?
Opublikowano

Z tego co pamiętam, to rok temu miałem tutaj: https://microsms.pl/

Ogólnie firmy pośredniczące nie bardzo chcą współpracować z osobami fizycznymi, bo to raczej uciążliwe w razie czego.

Zaś co się tyczy prowadzenia działalności gospodarczej, to sprawa wygląda tak: Jeśli zarabiasz na tym serwerze 100-200zł/m-c, to nie ma sensu zakładać działalności, możesz funkcjonować w ramach "działalności nierejestrowej" - TYLKO, w naszym kraju z gówna i kartonu, nie ma tak kolorowo i jest to bubel prawny. Więc w razie czego, to twoi gracze, którzy coś kupili będą mieli przypał, a nie ty (tak wiem chore, ale nie będę się wdawał w szczegóły - mogę uspokoić, że nikt cię nie będzie kontrolował - chyba że jakiś życzliwy napisze donos - ale trzeba mieć dane by go napisać, a to już inna sprawa).

Jeśli byś bardzo jednak chciał założyć działalność, to tak: przez pół roku tylko zdrowotne ~ 342zł zdrowotnego + 100 dla księgowej/m-c, potem dwa lata masz razem zdrowotnego i małego ZUSU ~555zł (chociaż od przyszłego roku idzie w górę) + 100 dla księgowej/m-c . Dochodówką nie będziesz się musiał martwić, do czasu, aż zaczniesz +/- (strzelam, bo mi się nie chce liczyć) tak z 2-2,5k na czysto zarabiać, po odliczeniu kosztów (maszyna+księgowa).

106071453484304291456.jpeg

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...