Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop uruchamia się do biosu

Kosek125

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam problem z moim laptopem, dzisiaj siedziałem sobie na laptopie i zaczął się troszeczkę zacinać więc trochę w niego zacząłem walic nie było to jakoś mocno waliłem w okolicach dysku i chwilę później laptop się zaciął postanowiłem trochę odczekać z myślą ze się odetnie niestety po dłuższej chwili laptop się wyłączył, gdy go włączyłem wyskoczył mi biało niebieski ekran z ustawieniami musiałem ustawić datę ustawiłem datę i klikłem w save and exit i mi się wyłączył po ponownym włączeniu było nadal to samo. Bardzo proszę o pomoc napiszcie co zrobiłem źle i czy mogę coś naprawić ?

IMG_20190827_174515.jpg

• Aive zmienił(a) tytuł na Laptop uruchamia się do biosu
Opublikowano

Nie lepiej było formata po prostu zrobić? Skoro troszkę się zacinal to pewnie nie było, aż tak tragicznie. Jak dla mnie to pewnie musiałeś nieźle w dysk walnąć. Polecalabym iść do jakiegoś serwisu naprawiajacego takie uszkodzone urządzenia. Nic innego w sumie do głowy mi nie przychodzi.

image.png

Opublikowano
19 godzin temu, Ktosiu napisał:

Zresetuj bios i ustaw domyślnie.

Zrobiłem to, ale niestety dalej to samo można naprawić jakoś dysk w domowy sposób ? 

21 godzin temu, ILui napisał:

Nie lepiej było formata po prostu zrobić? Skoro troszkę się zacinal to pewnie nie było, aż tak tragicznie. Jak dla mnie to pewnie musiałeś nieźle w dysk walnąć. Polecalabym iść do jakiegoś serwisu naprawiajacego takie uszkodzone urządzenia. Nic innego w sumie do głowy mi nie przychodzi.

Można naprawić dysk w jakiś domowy sposób ?

Opublikowano
47 minut temu, Kosek125 napisał:

Zrobiłem to, ale niestety dalej to samo można naprawić jakoś dysk w domowy sposób ? 

Można naprawić dysk w jakiś domowy sposób ?

Wydaję mi się, że nie. Ale oczywiście mogę się mylić. Niech ktoś tutaj bardziej doświadczony się wypowie, bo ja jestem bezradna ?

image.png

Opublikowano

Może i by się dało naprawić dysk i odzyskać dane jeśli go uszkodziłeś  mechanicznie  ale zapłacisz więcej niż jest laptop warty . 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
22 godziny temu, Ktosiu napisał:

Może i by się dało naprawić dysk i odzyskać dane jeśli go uszkodziłeś  mechanicznie  ale zapłacisz więcej niż jest laptop warty . 

Udało mi się wyjść z biosu, lecz niestety laptop zacina się i jedyne co mogę zrobić to, wejść w tryb logowania wpisać hasło uruchomić ponownie itd. nic więcej jak się loguje laptop mi się zacina i wyłącza. Czy jest jakoś bardzo źle ? Można go jakoś naprawić jeszcze ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...