Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarne kwadraciki na monitorze

Alexss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey,

Ostatnio, jakieś 2 tygodnie temu kupiłem nowy komputer, na tv w Polsce jak go podłączyłem wszystko było w porządku, lecz w Belgii zaczął dostawać jakichs wariacji na monitorze. Czy ktoś wie, czy to wina karty graficznej, czy też monitora? (Pojawia się to gdy włącze np. messengera, jakąś aplikacje - gdy gram w lola czy też etsa podczas gry one się nie pojawiają)

Bez tytułu.png

Opublikowano

Jak na moje to karta graficzna, ale w 100% nie jestem pewna. Znalazłam podobny problem na innej stronie, może to jakoś pomoże kliknij tutaj

image.png

Opublikowano
27 minut temu, ILui napisał:

Jak na moje to karta graficzna, ale w 100% nie jestem pewna. Znalazłam podobny problem na innej stronie, może to jakoś pomoże kliknij tutaj

Tylko, że u mnie te kwadraciki ani trochę się nie powiększają, są stałej wielkości, gry mam jedynie z steam i w sumie to wszystko zaczęło się pojawiać gdzieś dzień po zainstalowaniu pubga na pc, dam na wszelki wypadek również podzespoły:

Procesor Ryzen 2600

Karta graficzna Rx 570

Może to właśnie przez pubga? o.e

Opublikowano
25 minut temu, Alexss napisał:

Tylko, że u mnie te kwadraciki ani trochę się nie powiększają, są stałej wielkości, gry mam jedynie z steam i w sumie to wszystko zaczęło się pojawiać gdzieś dzień po zainstalowaniu pubga na pc, dam na wszelki wypadek również podzespoły:

Procesor Ryzen 2600

Karta graficzna Rx 570

Może to właśnie przez pubga? o.e

Wątpię, że przez pubga. Proponuje zainstalować nowe sterowniki do karty graficznej, a jak to nie pomoże to starsze. Możesz też użyć Speedfan i sprawdzić jaka temperaturę ma GPU

image.png

Opublikowano

Podłącz pod TV czy inny monitor , jak widać to na 100% karta a nie monitor. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Popatrzyłem jak to będzie wyglądać na zmianie rozdzielczości i wygląda to tak, że gdy zmienie ją na mniejszą czy też większą to kwadraciki jakimś dziwnym trafem znikają i nie ma z nimi problemu, ale za to ekran jak to przy zmianach na większą/mniejszą rozdzielczość jest nijaki, brzydki i nie nadający się do grania po prostu, jeszcze dzisiaj spojrze na innym tv po prostu czy jest taki sam problem

Dziękuje serdecznie za pomoc, potem wrzuce edita czy się poprawiło czy nie ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Podłączyłem pod inny monitor, problem nadal taki sam. Pytanie się nasuwa czy facet uzna gwarancję karty graficznej jak zaktualizowalem sterowniki do najnowszej wersji i instalowalem starsze sterowniki?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Rozwiązane, po kupieniu nowego monitora od Samsunga, nadal było to samo... Podłączyłem jeszcze tylko potem inny kabel HDMI od Samsunga, który dostałem w zestawie z monitorem i teraz żadnych głupich kwadratów... Nie polecam nigdy kupować kabli w Media Expert!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...