Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Phpmyadmin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jak w temacie zainstalowałem wszystko niby wszystko działa ale jednak po instalacji chcialem wejść na phpmyadmin okazało sie że zabawy nie koniec 

Brak rozszerzenia mysqli. Proszę sprawdzić konfigurację PHP. Zobacz naszą dokumentację, aby uzyskać więcej informacji.

Szukałem rozwiązania znalazłem pare podąrzając za poradnikami nadal bląd istnieje probowałem kilku sposobów z wujka google niestety zaden nie rozwiązał problemu. Może komus przyjdzie jakiś pomysł czemu te php takie problemy teraz robi.

Opublikowano

Zazwyczaj wystarczy zrestartować serwer apache2 komendą:

service apache2 restart

W ostateczności - jeśli powyższy sposób nie działa, to można próbować restartować cały serwer komendą:

reboot

Jeśli żadna z powyższych opcji nie działa, prawdopodobnie trzeba zainstalować rozszerzenie komendą:

apt-get install php5-mysql

następnie wykonać ponownie restart apache2

--------------

Próbowałeś w taki sposób?

image.png

Opublikowano

instalowalem sam reebota nie probowalem

reboot zrobiony niestety to tez nic nie zmieniło nadal ten sam błąd 

Nic nie działa pff

W sumie musiałem sie napić piwa żeby do tego dojść przy instalacji mysql servera nie zapytano mnie jakie chce ustawić hasło czyli jednak problem jest z mysql.Tylko jak to teraz naprawić robiłem 3 x reinstall instalowałem róznymi sposobamy jednak zawsze ten sam błąd 

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

apt remove --purge 'php*'

apt autoremove && apt clean

apt install php php-mysql mysql-server

dpkg-reconfigure phpmyadmin

zrestartuj swój serwer www

Dnia 26.08.2019 o 19:38, bolek19999 napisał:

instalowalem sam reebota nie probowalem

reboot zrobiony niestety to tez nic nie zmieniło nadal ten sam błąd 

Nic nie działa pff

W sumie musiałem sie napić piwa żeby do tego dojść przy instalacji mysql servera nie zapytano mnie jakie chce ustawić hasło czyli jednak problem jest z mysql.Tylko jak to teraz naprawić robiłem 3 x reinstall instalowałem róznymi sposobamy jednak zawsze ten sam błąd 

to, że pakiet przy konfiguracji nie zapytał o hasło nie jest powodem Twojego problemu 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...