Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc z konfiguracją FunnyGuilds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko mam taki mały problem mam zainstalowane funnyguilds na serwerze i tam jest możliwość rozwalania obsydianu,wody itp a da się ustawić w taki sposób zęby to działało tylko na terenie gildi a armaty nie rozwalało? 

I jeszcze jak ustawić w funnyguild zęby rozwalało każdy materiał a nie tylko obsydian i wodne.

z góry dziękuje! ?

Opublikowano
7 godzin temu, xPabloSS napisał:

I jeszcze jak ustawić w funnyguild zęby rozwalało każdy materiał a nie tylko obsydian i wodne.

TNT niszczy wszystko, oprócz wody, obsydianu, ale plugin FunnyGuilds pozwala TNT niszczyć wszystko, co nadpiszesz w konfiguracji.

Możliwe, że jeszcze jakichś bloków TNT nie rozwala, dlatego wiedz, że w konfiguracji pluginu znajdziesz coś takiego:

# Jaki ma byc zasieg pobieranych przedmiotow po wybuchu (jezeli chcesz wylaczyc, wpisz 0)
explode-radius: 3
# Jakie materialy i z jaka szansa maja byc niszczone po wybuchu
# <material>: <szansa (w %)
explode-materials:
  obsidian: 20
  water: 33
  lava: 33

Nad wszystkim, co zmienne, masz informacje po polsku.

7 godzin temu, xPabloSS napisał:

Siemaneczko mam taki mały problem mam zainstalowane funnyguilds na serwerze i tam jest możliwość rozwalania obsydianu,wody itp a da się ustawić w taki sposób zęby to działało tylko na terenie gildi a armaty nie rozwalało? 

Chcesz ustawić niszczenie obsydianu i wody przez TNT tylko na terenie gildii? To bezsens i jest niemożliwe.

Po pierwsze, gracze mogą się obudowywać poza terenem gildii, a wtedy obsydian nie byłby do zniszczenia.

Po drugie zaś, plugin FunnyGuilds nie pozwala na taką możliwość, bo to sprzeczne z izihace.

Co do armaty, armata to obiekt budowany z paru, parunastu różnych bloków, może być handówka, czy inne, ale plugin musiałby mieć funkcję, która wyłapuje lokacje bloków, czy coś, musiałbyś robić swoje armatki według schematów podanych przez serwer, a to bezsensowne. Nie jest to możliwe.

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Pomoc z konfiguracją FunnyGuilds

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...