Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwna poświata/obramowanie w grze

pajacerka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z grą csgo(w innych grach nie zauważyłem tego problemu). Otóż po włączeniu i wybraniu dowolnego trybu w grze pojawiają się 'dziwne', błękitne obramowania czy to przy nazwie przeciwnika(na środku ekranu) czy to celowniku. Otóż aby zobrazować mój problem podsyłam 2 grafiki:

1.Zrobiona telefonem(powód wyjaśnie poniżej) https://imgur.com/a/gnmHXFv   Jak widać przy literze 'h' widać dokładnie błękitne obramowanie, które mnie irytuję.
2.Zrobiona klawiszem PrintScreen https://imgur.com/a/GUbW4GB Jak widać po wklejeniu w painta problem znika.

Co próbowałem do tej pory:
-przywrócenie ustawień monitora do ustawień fabrycznych
-użycie wbudowanych profilów w monitor
-usunięcie profilu csgo w amd
-reinstalacja csgo
-wyłączenie bananagaming
-zmiana rozdzielczości(na wszystkich problem ten występuje, nawet fullhd)

Problem nie występował na innym komputerze z tym samym monitorem.

Mój aktualny sprzęt:
-ryzen 5 3600
-rx5700 (sterowniki 19.7.3) aktualizacja nie wchodzi w grę, ze względu na 'dziwne' zachowania przy innych wersjach(np. blackscreeny, freezy)
-monitor msi optix mag241c
-vibrancegui(program do polepszania kolorów, wyłączenie programu nic nie zmienia)

Pozdrawiam Wszystkich :)

Opublikowano

Wygląda to na przedobrzenie z Response Time - zmień na normal i zobacz czy problem ustąpił. Ewentualnie inne poprawki w OSD monitora.

Opublikowano
7 godzin temu, Anhin napisał:

Wygląda to na przedobrzenie z Response Time - zmień na normal i zobacz czy problem ustąpił. Ewentualnie inne poprawki w OSD monitora.

Dzięki za sugestie, przy profilu normal jak i fast/fastest problem nadal występuję. Po manualnych poprawkach każdej możliwej opcji w monitorze jak i wbudowanych profilach problem dalej występuje.

Moje aktualne ustawienia w amd https://imgur.com/a/S8QYAjU

obraz.png

obraz.png

obraz.png

obraz.png

obraz.png

Opublikowano

Na poprzednim pc nie miałem żadnego problemu z tym, w monitorze nic nie zmieniałem, w piątek przyszedł mi pc, poistalowałem wszystko co potrzebne, popodłączałem. Wczoraj chciałem pograć ze znajomymi w csgo i takie coś zauważyłem, jest to dość irytujące przy mniejszych rozdzielczościach(przy natywnej 1920x1080 problem istnieje, lecz jest bardzo mało widoczny), z tego względu że 'obramówka' pojawia się również przy celowniku(co ciekawe oprócz celownika i nazw przeciwników problem nie występuję przy innych obiektach, modelach itp.). Przed chwilą zainstalowałem najnowsze sterowniki i problem jest nadal. Najśmieszniejsze jest to, że po zrobieniu screenshoota i wklejeniu do painta problem znika. Również podłączyłem monitor pod laptopa i jak gdyby nic problem znikł. Oprócz amd, vibrancegui i software od monitora nic więcej nie instalowałem do 'boostowania' bądź edycji monitora.

Problem rozwiązany, wyłączenie opcji Radeon Image Sharpening rozwiązał problem. Dzięki @N3ST0 i @Anhin za zainteresowanie moim problemem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...