Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak grać lepiej w LOL'a?

weakGamer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Jestem już trochę zmęczony tym, że nie umiem wyjść z golda ;/ w finałowych momentach gry ciągle jestem łapany w team fightach, ciężko mi to ogarnąć. Czytam sporo artykułów i guidów nt lola, wziałem nawet coaching, oglądam pro graczy na streamch i youtubie i nic ;/ 

Chce grac lepiej i wyjść z golda ;/ Macie jakieś pomysły co mogę jeszcze zrobić?

Opublikowano

Skoro w kluczowych momentach gry jesteś wyłapywany to przede wszystkim musisz popracować nad pozycjonowaniem się w team fightach, druga sprawa to powiedz jaką pozycję mainujesz żebym mógł Ci udzielić kilka wskazówek. 

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

No to jako ADC musisz głównie skupić się właśnie na pozycjonowaniu się w team fightach żeby nie zostać wyłapany, bo jak już Cię złapią to szybko padniesz bo jesteś przeważnie najbardziej squishy z całej drużyny. Staraj się stać za swoimi sojusznikami w bezpiecznym miejscu i atakować najbliższy cel. Nie jest powiedziane że jako ADC musisz focusować enemy ADC bądź Mid Lanera tylko przetrwać jak najdłużej w walce i zadać przy tym dużo obrażeń. Owszem jeśli znajdziesz się w sytuacji że powiesz sobie "dam radę zabić enemy adc/mida nie umierając przy tym" to możesz pokusić się na ryzykowną akcję, ale to przyjdzie z czasem. A teraz zabieraj się do grania bo tak naprawdę nic nie nauczy Cię dobrze grać jak praktyka! 

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Musisz sobie uświadomić że nie jesteś pro-playerem, nie pisz najlepiej nic na chacie - pinguj w sytuacjach które tego wymagają, graj kilkoma postaciami które są najlepsze w obecnej mecie i na jednej linii na której czujesz się najlepiej :) możesz także śledzić strony takie jak probuilds aby podpatrzeć jakie itemy na kogo warto składać.

Opublikowano

Medytuj, założę się, że jak przyjdzie co do czego to pewnie panikujesz i nie grasz zrelaksowany co wpływa na rozgrywkę. Zamiast ciągle grać to postaraj się popracować nad swoim oddechem i emocjami, żeby nie panikować w kluczowych momentach.

Zamiast ciągłej gry w lola, pograj w jakieś gry strategiczne, które później pomogą Ci lepiej zrozumieć swoją pozycję na mapie jak i w walkach.

itp...

Recepty typu "graj więcej, itp." możesz ominąć bo one nic nie dają. Sam znasz pewnie wielu graczy co maja po 300+ lvl a maja słabe dywizje. 

Czy dobrym bokserem zostaje się jeśli będziesz tylko boksować? Odpowiedź to nie, musisz robić oprócz tego ćwiczenia siłowe, koordynacyjne, na prace nóg, koncentracyjne, itd.

Czy dobrym siatkarzem zostaję się tylko grając? Nie, trzeba robić też coś poza graniem, ćwiczenia siłowe, ćwiczenia indywidualne na poprawę celności, itd.

Czy dobrym szachistą zostaję się tylko grając? Nie, musisz poznać debiuty szachowe, końcówki partii i wiele tysięcy innych ruchów, które zostały już wykonane przez innych w przeszłości.

Jak widzisz po przykładach, grając więcej jedynie sobie zaszkodzisz. A Ci wszyscy pro gracze, którzy też Ci powiedzą, żeby grać więcej, to niech najpierw wyślą swój plan dnia. Większość z nich trenuje, chodzi do psychologów itp. co później pomaga im w rozgrywce. 

@@@@@@@

Pozwolę sobie jeszcze coś dopisać, bo zaraz się ktoś przyczepi. Na początku, kiedy ktoś zaczyna, to oczywiście najlepszym wyjściem dla niego będzie samo granie, ale w pewnym momencie dojdzie się do momentu w którym samym graniem już się nie poprawisz. Dla jednych ten moment będzie w goldzie, dla drugich w diamencie. To co wyżej napisałem, jest w większości właśnie dla takich momentów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...